Påskägg på tur

On April 1, 2007, in Cykling, Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

img_0185.JPG 

Bomshackalack, så vart det vår!

Kasper stack en tur till Lanzarote för att få mil i benen, sol och lite semester. Själv fick jag snällt stanna hemma eftersom jag blev sämre i bäckenet. Med vila, akupunktur och anpassad livsstil så går det dock att uthärda. Min räddning för både flås och psyke är att jag kan cykla, inte långt, fort eller kuperat, men platt och i lagom tempo. Men jag behöver nog tre gånger så lång återhämtning som normalt. Återigen, min egen kropp är underordnad skapandet av en en ny individ. Vilopulsen som normal ligger på runt 50 är sällan under 70 och vid minsta aktivitet så ligger den på 80-90. Och det är helt normalt att det kör på i 120 kortare stunder!!! Stackars lilla hjärta… Men stackars lillens lilla hjärta som tickar på i 150. Därför är det så viktigt att inte driva upp pulsen för högt vid träning. Långsamt och lugnt, rena rama vinterträningen.

För att få lite omväxling och andas frisk luft åkte vi på minisemester till landet från fredag till lördag. På fredagen cyklade vi faktiskt ihop HELA den planerade rundan från Glimåkra-Sibbhult-Lönsboda-Glimåkra. Rundan är småkuperad mest hela tiden och domineras av skog. Motsatsen till vad man vanligtvis är van vid från Malmö med omnejd. Lite synd att kameran blev kvar hemma, det hade varit ganska kul att ha en bild på ett cyklande påskägg:)

På lördagen körde jag samma tur fast i omvänd ordning. Och vi körde ihop i ungefär 500 meter. Skickade Kasper runt Immeln och han var helt övertygad om att han skulle hämta in mig innan vi var tillbaka vid huset igen… Han måste ha kört som ett svin för när jag kom ur duschen såg jag hur han kom upp för sista backen. Kritvit i huvudet… Uppskattar att han körde ca 30 km mer än mig och även om jag tog det lugnt så var jag inte mer än 3 minuter långsammare än dagen innan så jag var övertygad att inte skulle hämta in mig:)

Livet på landet är alltid lika spännande. Lördag förmiddag bjöd på en dust med mammas och pappas katt Kajsa. En överviktig Brittisk korthårig som i vanliga fall är rätt mesig. Men hon fick för sig att hon skulle in i det snårigaste buskaget med Buxbom. Kasper for efter och vilket liv det blev på tanten. Hon fräste och klöste efter honom. Till slut fick vi upp henne på gräsmattan och där la hon sig demonstrativt helt platt. Vi fick tag på en sopborste och försökt fösa in henne, men hon morrade och fräste. Det hela var rätt komiskt eftersom hon är världens mes i vanliga fall. På eftermiddagen hittade hon en orm och det blev världens diskusson om det var en snok eller en huggorm. Kajsa fick husarrest resten av dagen medans vi fick våfflor på terassen.

Tagged with:  

Leave a Reply