Hilleshögslinjet

On April 29, 2007, in Cykling, by Katarina

 img_0444.JPG

Nya bilder http://www.cykelmygg.se/galleri/album/hilleshogslopet-2007/

Efter en stökig natt var det lite småsegt att komma ur sängen, tre koppar kaffe blev för mycket för lilleman som blev propeller. Jag fick dessutom värsta skrattanfallet precis när vi skulle somna. Min mamma har gått runt och tagit en massa fina bilder på Kajsa, vackra blommor och detaljer, men hon har filmat… Pappa har tyckt det var konstigt att hon lyckades fylla hans minneskort, men inte kopplat det till “fel format”. Först när bilderna fick liv och började röra sig förstod hon vad som inträffat. “Men gud hon rör sig” utbrast hon förskräckt om  bilden på katten Kajsa som fick liv på skärmen. Skrattade så våran inneboende i magen fick hicka stackaren…

Kasper var pigg och på hugget.

I sista stund bestämdes att H-sport skulle starta 15 sek före p 15-16 och damer. Ett klokt beslut i mina ögon. Kasper fick en bra start och tyckte det kördes alldeles för mesigt och fick därför göra ett stort jobb i täten för att hålla farten uppe. På sista varvet lyckades dock en gubbe komma fri som ingen kunde jaga i kapp. Kasper slutade på en 5:e plats. Och han verkade nöjd med sin offensiva körning, eftersom han i dagsläget inte har tillräckligt i benen för att ta spurten.

I D-elit blev det vinst för CK Master, dom fick med Linda Josefsson tillsammans med täten i p 15-16. Nackdelen med samstart i mina ögon. Ingen pallplacering för varken CK Ringen eller Malmö-Staffanstorp idag. För både Camilla och Jona var det debut i linjesammanhang och det kändes ändå som att dom var rätt nöjda med loppet även om det stundvis “gick väldigt sakta”. Men det är ju det som är charmen med cykel jmf triathlon, taktiken. Det är inte bara man mot man och “må starkaste cyklist vinna”. Marianne verkade också nöjd med sin insats och körde på hårt för att hålla farten uppe i klungan.

Sead tog hem vinsten i Elit och Jonas tog åter en pallplats genom en andra plats i seniorklassen. Åter en bra dag för CK Ringen.

Hilleshögslinjet är ett otroligt publikvänligt arrangemang eftersom ett varv mäter 10 km. När H-sport, p 15-16 och D-elit körde så hade man tätcyklister i respektive klass för varvning nästan var 5:e minut, vilket gör det väldigt underhållande att titta på!

/Katarina

Tagged with:  

Leave a Reply