Spring i benen

On September 5, 2007, in Fritid, Generelt, Sport, by Katarina

IMG_1499 

Så var den avklarad- löppremiären. Kasper påstod att jag fortfarande hade löpsteget kvar, att det såg lätt ut. Planen med 2 minuter löpning, 2 minuter gåvila sprack redan när vi rundade Kronprinsen och närmade oss Pildammsparken. Efter 10 minuter sa jag vila, och sen fortsatte vi med 8 minuter löpning och 2 minuter gåvila. Mötte den vilda hjorden av triathleter på cykelbanan och konstaterade att dom inte ens väjer för barnvagnar. Kasper surnade till lite och jag sa att det är bara att flytta sig- dom gör det inte. Eftersom jag själv tillhör den där hjorden så vet jag hur det funkar “störst går först”. Sprang förbi tränare Bo som hade många att hålla reda på denna första tisdag i vilomånade september.

Förundrades också hur mycket längre man kommer när man springer än när man går! Det är ju ett helt år sedan jag tog de sista löpstegen innan illamåendet däckade mig i soffan. Hur kändes det då? Inte fördjävligt men inte lätt. Inte jätteont men inte heller smärtfritt. Har inte ont i fogarna bak, utan i symfysen, den fick sig en kyss vid förlossningen. Magmusklerna, eller man kan väl sammanfatta det som att hela bukkorsetten behöver stärkas upp igen. Men löpningen ledade upp ryggen en smula igen så jag nästan kunde göra en bakåtböjning av ryggen.

IMG_1497                      IMG_1492

Tidigare på dagen rullade jag runt med Emil på stan och det blev shopping till hela familjen. Kasper fick en färgglad tröja från Cross. 50% bomull och 50%ull kändes som ett behagligt koncept. Emil fick vantar och mössa med Lilla spöket Laban. Jag fick två par tumvantar med fleecefoder och fint mönster. Dessutom kom jag äntligen in i tygaffären, ett lätt lyft, ett, tu, tre så stod jag där inne och kunde välja tyger. Blev ett grått plysch tyg, ett mönstrat i tricot och ett barnfleecetyg. Så det ska väl bli både en mjuk snuttis och en fin filt så småningom. Väntar på höstregnet… Det gäller att vara förberedd. När det sen väl börjar är det skönt att kunna sitta inne och kura med div projekt och inte springa runt på stan…

Tagged with:  

2 Responses to “Spring i benen”

  1. Linda says:

    Oj, oj det var inte dåligt att redan vara i løparspåret. Det syns ju inte att du føtt något barn. Hær hemma står motionen i att gøra situps nær Saga nattas och cykla till och från jobbet så klart. Du ska vara stolt øver dig sjælv att du redan ær på språng. Kram på dig

  2. Katarina says:

    Vet du Linda, jag lovar att det syns att jag fött barn:) Kostymen är lite för stor… Och i ärlighetens namn kommer jag inte ut och springer så ofta än. När Emil blir tre månader kan jag börja träna på SATS om han tycker det är OK att vara på miniSATS. Vi får göra ett försök med det. Kram på er allihop!!

Leave a Reply