Påskbus och åtta tänder

On March 23, 2008, in Generelt, by Katarina

IMG_3074 

Varför dra ut på eländet när man kan ha det överstökat på kortare tid? Emil får inte sina tänder en och en. Dom kommer klasvis. Först fick han tre nere. Nu laddade han från tårna och skickar upp fem samtidigt. Fyra i överkäken och en där nere. Behöver jag ens nämna att han dreglar som en Bulldog? Och allt ska gnagas på. Dessutom har han lärt sig att resa sig och gnager på handtagen till kökslådorna om han kan. Han bet Kasper i stortån i ett obevakat ögonblick.

Mormor och morfar kom hit i fredags för att fira påsk och leka med Emil. Morfar drog till skogs på kvällen. Men så mycket gjort blev det inte i skogen eftersom han fick tillbringa lördagen med att ploga vägar för att över huvudtaget komma någonstans. Här i Malmö blev det aldrig så illa, bara lite vitt på marken. Idag hade det torkat upp och Kasper gav sig iväg på cykel i solen. Jag har inte hosta klart, så det är fortfarande bara promenadtakt som gäller- surt sa Räven om Rönnbären.

Dagens drama utspelade sig vid matbordet och det var inte Emil som var huvudpersonen. Ett parti “Råttfälla” höll på att sluta i en försäkringssak med 1500 kr i självrisk för uttag av nya glasögon. Det gick så vilt till att jag tog på mig visir för att inte få spelpjäser i ögonen. Efter två omgångar vek jag ner mig och mamma och Kasper forsatte kasta gula, blå och röda pjäser runt sig. Fler pusselbitar föll på plats under spelets gång när jag insåg att insatsen avgör hur mycket man evt förlorar. Jag har ju varit superinställd på att springa snabbt, det är ju mitt mål. Men ju snabbare jag springer, desto längre faller jag igenom när jag väl blir sjuk och tvingas göra uppehåll. Kanske måste jag tålmodigt harva mig igenom detta året i IT 2-3 med vissa fartinslag för att inte tappa driv och steg. Är det någon som kan följa min tankegång? Det är klart att jag ska springa fort igen, men nu pratar vi ett perspektiv på 2-3 år. Det kommer bli många träningsavbrott. Mycket kan hända. Om jag tänker i perspektiv som” 3 år” så ger det mig oerhört mycket mer frihet och mindre stress. För vad gör väl 2 veckors sjukdom då? Om man har låt säga 150 veckor till sitt förfogande så har man helt plötsligt hur mycket tid som helst.

 Att tänka stort helt enkelt…

Tagged with:  

8 Responses to “Påskbus och åtta tänder”

 1. Anders L says:

  Jag förstår hur du tänker, för jag är inne lite på samma linje. Har haft tankar på att enbart köra IT2/3 tills februari nästa år. Bättre tänka långsiktigt än deppa för alla småmotgångar. Och tänker man långsiktigt så skyndar man inte och då kanske man t o m slipper vissa motgångar.

  Samtidgt vill man ju ha lite mål på vägen, nån tävling här och där…

 2. Karin says:

  Råttfälla! Vad kul, det har jag nog inte spelat sedan mellanstadiet… :-)
  Jag tycker att du är klok som tänker i ett längre perspektiv. Det blir mindre stress för dig här och nu, istället kan du satsa långsiktigt och bygga upp både kroppen och immunförsvaret igen. Tänk på att det inte ens är ett år sedan du fick barn. Många kvinnor i samma situation är inte ens i närheten av din form… :-) Lycka till och krya på dig!

 3. Katarina says:

  Vad bra att ni tycker att jag mesar :)

  Anders, det får väl vara vi som står för IT 2-3 i Pildammsparken det här året. och jag håller med, nån liten tävling här och där kan man säkert få med i bara farten när allt känns tip top!

  Karin, nä jag hade inte heller spelat Råttfälla sen barnsben så det var lite kul när Kasper kom dragandes med det i affären. Det är en av alla fantastiska saker med att få barn- man kan vara ett själv :D
  Och du är så klok, jag glömmer att Emil inte ens har fyllt ett år…

 4. Anders L says:

  IT2-intervaller kanske… eller ännu lugnare, kör 5 min gåvila, sen 30 sek ståvila, 5 min gåvila…

 5. Katarina says:

  Man kan säkert dela in gåvilan i IT 1-5. Bara för att variera vilotempot lite. Sedär. Så var problemet löst och träningen blir varierad. Hur gör man med cyklingen då? Rullvila och ståvila kan bli knepigt, tänk om man måste upp för en backe??

 6. Ronya says:

  Hejsan Hoppsan, här går det undan. FEM tänder på en G? Oh my…

 7. Marina says:

  Lillgubben… va ont han ska ha! Noah är likadan han… fått dem i omgångar. Dregel dregel!

 8. Katarina says:

  Ja, han gnuggar, gnäller och dreglar :)

Leave a Reply