Kreativ av träning

On March 31, 2008, in Generelt, by Katarina

IMG_3359  
Idag är det måndag, Kasper har planerat att vara sjuk hela veckan.

Man blir kreativ när man tränar. Är det inte fler som upplever detsamma? Idag under mitt lyxpass dvs “långpass mitt i veckan” på cykel kom jag på lösningen till ett i-landsproblem. Kasper vill att vi ska köra TransAlp 2010 och det finns ett litet problem i samband med träningen för detta krävande etapplopp; man kan inte köra långa utförskörningar på MTB i Skåne. För glömmer man denna lilla detalj kan det bli en smärtsam upplevelse eftersom det är svårt att vila i utförskörningarna i alperna, det är helt enkelt för stötigt. Men jag kom på lösningen, vibrationsträning för armarna! Fnittrade för mig själv en kvart tror jag,  när denna briljanta idè dök upp någonstans mellan Lockarp och  Vellinge.

Hm, det var ju det här med våren. Kaxig som jag är så gav jag mig iväg utan något mer än huvudet under hjälmen. Hallå, hur kallt var det? Svinkallt. Och hur dumt när man precis varit sjuk och har en sjuk man och ett semisjukt barn hemma? Korkat.

Kasper lyckades med konststycket att tvätta sin ipod idag. Jag ryckte hans karbonpump (mycket snyggare än min patronpump i orange) ur en skitig cykeltröja och konstaterade att det var ganska många saker i fickorna… När jag sen kom hem så hängde ipoden på tork och en snopen Kasper sa att “det var nog centrifugeringen den inte tyckte om”. Så nu har vi avverkat två ipodar på två veckor. Gav Kaspers gamla till Emil och det tog en kvart sen flippade den ur. Apple borde köra fler babytester på sina produkter…

Jaja, Kasper har fått en ny fin grön kompis, den kan han trösta sig med så länge. En riktigt läckerbit från Fokus. Vi får väl se när den gör entrè på de skånska vägarna. Själv har jag inte ens plockat fram min sommarcykel, det gör jag först när Vellinge kommun behagar sopa sina vägar och bönderna spritt färdigt sin skit på åkrarna. Idag hamnade jag precis bakom en sådan traktor…

Nu ÄR det vår på riktigt. Det bestämde jag idag, för det luktade nämligen gräs och maskrosor på flera ställen. Dessutom så såg jag att bönderna börjat sätta sallad, för säkerhets skull under vita dukar. Men jag tror inte att dom hade chansat om det fanns risk för mer frost. Ett säkert vårtecken, det tror jag iallafall.

Tagged with:  

5 Responses to “Kreativ av träning”

 1. Karin says:

  Vad härligt att läsa om din träningsvecka :-) Hoppas den blir precis lika skön som den låter! Och att våren är här råder det ingen tvivel om, nu får det vara slut på vinter för i år!!! Vill du ha backträning så är du välkommen till mina höjder i Stockholm, jag kan sponsra med glada tillrop och energikakor ;)
  Surt med två förbrukade Ipod på två veckor… Att de inte är vatten- och barnsäkra, de små rackarna ;)

 2. Katarina says:

  Ja lite backträning i Stockholm hade ju inte varit fel. Kunde ju bli ett riktigt löparläger :) Med efterföljande shopping på Runners Store. Ojojoj, vilken fest det hade varit!

 3. Linda says:

  Det där med ipod låter bekant. Är det något jag hatar så är det att kontrollera fickor innan man laddar maskinen. Vi har det också kuperat här i Oslo som du vet. Ambitiös träningsvecka. Jag sikrat på varannan dag träning och då är jag mycket nöjd. Fast jag har ju inga tävlingar i sikte förstås. Kram LInda

 4. Cia says:

  Haha, vi hade ett par grader varmare på andra sidan Skåne i dag (jag var i Lund en sväng, och åkte sen hem till Kristianstad igen).
  Och ha ha, det där med att planera sig sjuk hela veckan… guuuud så manligt!

 5. Karin says:

  Du får säga till om ni har vägarna förbi nångång :)

Leave a Reply