Livets förgänglighet

On April 2, 2008, in Generelt, by Katarina

IMG_3378  

Det slog mig att det är 10 år sedan jag började träna cykling på riktigt. När jag flyttade till Oslo så köpte jag min första hardtail och började utforska Nordmarka. När jag flyttade tillbaka till sverige så utökades stallet med en racer. Min första landsvägscykel var en Basso Coral och gjort av stål, tung som bara den, men det fattade jag inte förrän jag skaffade min första grymma hoj, en cresent exa med DuraAce och Ksyrium hjul. Den är numera min vintercykel eftersom jag kände att det var dags att förnya mig, go carbon. Tio höstar och tio vårar har jag upplevt från cykelsadeln.

Det finns ett slags trygghet i årstidernas växlingar, för vad som än händer, sorg eller glädje så blir det höst, det blir vinter, det blir vår och det blir sommar. År efter år. Min tankar går till dem som just nu upplever sorg och förlust. Hav förtröstan. Ingenting förgås utan lever kvar i blommor och blad.

Mitt superteam gjorde sommarcykeln klar för dagens träning. Eftersom jag idag skulle undvika Vellinge så kändes det helt ok att ta den. Planen var att köra lite backar i Torup eller det är väl det närmaste man kan komma backar om man inte ger sig ut till Minnesberg. Kvällarna är fortfarande inte tillräckligt långa för att köra sig helt slut där ute och sen inte veta hur lång tid det tar hem. Men det kommer. Kasper retade mig för min hemmalagade sportdryck; 33cl cola blandat med vatten. Har en spann vitargo i ett skåp som gick ut 2006, var inte sugen att prova den… Så man tar vad man har. Men eftersom risken för explosion är överhängande med min coctail så fick jag inte ta hans nya fina cykel (snodde med mig hans pump, haha). Tanken är att vi bara ska ha med en cykel till Mallorca eftersom vi ändå inte kan träna samtidigt, men vi vet inte om det kommer funka eftersom hans Focus har en integrerad sadelstolpe, och man kan bara justera sadelhöjen 1 cm. Så jag får testa en annan dag när jag inte har cola i flaskan…

Fick mig en känga för flaskan också, den var för stor. Vi har alltid de här diskussionerna. Eftersom jag har ett förflutet som triatlet så tänker jag annorlunda. Allt måste packas på cykeln. Triathleter har ingen följebil som kommer med nytt däck, langar vattenflaskor och käk. Man får klara sig själv och därför ser nog triathleter ut som nerdar i “rena” cyklisters ögon. Har en jätteväska från Biltema som brukar hänga med ibland. En dag kom Kasper hem med en superliten Continentalväska som precis rymde slang och däckjärn. En hälsning från hans cykelkompisar i Köpenhamn… (nu ligger Continentalväskan i Biltemaväskan tillsammans med min vindjacka, fniss)

Bokskogen är full av vitsippor, kunde inte låta bli utan slängde mig ner bland dem. Det finns det utrymme för. Har inga sekunder att jaga idag. Bara leva livet precis som det är!

 IMG_3392 

Tagged with:  

10 Responses to “Livets förgänglighet”

 1. Linda says:

  Ljuva vår i skåne. Nu längtar jag hem. Läste ett utdrag ur min dagbok häromdagen. Kommer du ihåg vad vi gjorde din sista dag i Oslo? Kram på dig.

 2. Lisbeth says:

  Hej Basso Coral var min första cykel med…. Vad stor pojken har blivit. Kul! Han är snart ett år väl?
  Nu är våren på G skönt! kram

 3. Anders L says:

  Sjukt snygg cykel. Men hur är det nu med slope, är det inne eller ute?

 4. Kasper says:

  Ute i 2008 om man inte är tjej ;o)

 5. Katarina says:

  Linda, nä och jag är så nyfiken vad du har skrivit!! Har gått och funderat hela dagen på vad det kan ha varit. Ja, våren är det bästa med Skåne, men Nordmarka är fantastiskt året om. Kraaam!!

  Lisbeth, Emil blir nio månder. Ett år i juli. Många är vi som börjat på en Basso coral. Jag vet minst tre till :)

  Anders, ja du fick svar där. Men tydligen har jag fått dispens eftersom jag är tjej. Fördelar för det mesta :)
  Bra jobbat idag, kör nu Bossepass så det ryker så kommer du få ett snyggt, lätt löpsteg.

  Kasper; jag hittade den andra skon… i tvätthögen :) Puss

 6. Karin says:

  Inspirerande läsning :) Snart kanske jag blir cyklist på kuppen… Låter riktigt härligt med våren, vitsipporna och Skåne. Det kommer väl hit med, just nu har jag bara vårkänslorna i kroppen men det är inte så dumt det heller ;)

 7. Katarina says:

  Cykel är toppen som komplement till löpningen eftersom det inte belastar på samma vis. Ett stort pluss är att man kommer långt också, och att man äta medans man tränar :) Glassrundor är trevliga. Man springer inte så bra med en mjukglass i magen. Iallafall inte jag…

 8. Anders L says:

  OK, det var tur att vi killar inte har den dispensen, för jag har nämligen inte råd med en sån vansinnigt snygg Specialized :)

  Katarina, självklart gör jag Bosseövningarna… men inte i kväll.

 9. Linnéa says:

  Rosa styrlinda ihop med rosa flaskhållare! Jag har sällan sett något så snyggt…

 10. Katarina says:

  Den är så… rosa:) Har hittat ett par rosa däck också. Vi får se om kvaliteten ät tillräckligt bra.

Leave a Reply