148 km utan tångrulle i Smyge

On May 2, 2008, in Generelt, by Katarina

IMG_0341 
Rapsen blommar för fullt i skåne. Om man hade velat och haft tid hade jag stannat och snusat på den. Antagligen hade jag sett ut som ett litet bi med gul näsa efteråt. Men idag kunde man känna rapsdoften även på avstånd. 10.30 rullade vi iväg ut från Malmö mot Torup, genom Assartorp och vidare mot Häckeberga. Lite småkuperat mot Skurup och mina ben började så smått gnissla av satt tempo. Från Skurup ut mot havet gick det starkt och syran började bli allt besvärligare att hålla stången. När vi kom ut vid Skateholm och styrde mot Trelleborg kändes mina ben som två stolpar. Men det var bara att bita i eftersom tempot hela tiden ökade:) När vi körde genom Trelleborg fick jag som tur var lite vila, phu, men sen var det bara att bita sig fast i Kaspers bakhjul igen. Eftersom vi inte tillhör kategorin “jättecyklister” så kan ingen av oss erbjuda så mycket lä vid rulleåkning… I Höllviken fortsatte färden mot Skanör, men i rondellen beslutade vi att skippa “loopen” eftersom hotfulla moln kom från ingenstans. Full fart hem med andra ord. I Vellinge uppstod ett mindre intermezzo då en inföding helt sonika körde på Kaspers bakhjul. Vi hade gjort ett kort “pit stop” utanför Statoil och stod fint i väggrenen, då en silverfärgad Saab börjar uppföra sig märkligt och mer eller mindre siktar på oss. Jag passade på att ta foto på gubben och det gillade han inte utan kommer sättande efter mig. Med ett leende svingar jag mig upp på cykeln och far iväg, Kasper som såg det hela på håll sa att det blev en väldig fart på farbrorn. Vad är det med Vellingeborna??

Via Klagshamn hem och jag är märkbart sliten. Lyckas hitta lite reservenergi och vi rejar med bussarna i Limhamn och rullar Linnégatan hem. Mätaren stannar på 148km, snitt 30 km/h. Lite förargligt att det saknades 2 km till 150 km men dom där två km behövdes när jag skulle gå och handla Kapris till Wienersnizlarna av möraste kalv… Behöver jag säga att dom smakade ljuvligt?

Tagged with:  

6 Responses to “148 km utan tångrulle i Smyge”

 1. Härligt det låter. Förutom Vellingegubben då…. Synd att ni missade Skanör, där finns ju gott kaffe :)

 2. Anders L says:

  Bra cyklat! Kanske kan bli en tångrulle nån annan gång… :-)

  Vi är på permis nu! Och det verkar som vi kan andas ut. Jag kan skicka ett mail och uppdatera.

 3. Katarina says:

  Anna, Kasper kör som x2000, dvs det är bara korta stopp om det är absolut nödvändigt.

  Anders, ja, det blev ju inte riktigt som vi tänkt i början av veckan. Vad skönt att ni fått komma hem en sväng!! Tångrulle kan man få hela sommaren. Emil skickar en hel radda oöversättligt bababa till Rune!

 4. Karin says:

  Vilket pass! Jag fnissar fortfarande åt synen av farbrorn, rätt åt honom att du tog kort på honom!! Bra jobbat, tjejen! :-)

 5. Nike says:

  Wow, vilken bra fart ni hade! I hela 15 mil! Grymt!
  Visst ar rapsfalten vackra? Jag blev helnostalgisk nu nar jag cyklade i skane, man kanske ska flytta tillbaks? ;)

 6. Katarina says:

  Karin, jag var trött som en disktrasa. Kasper och min mamma skrattade åt mig och tyckte att jag skulle dansa fågeldansen :) Men jag satt i soffan och åt ostbågar resten av kvällen.
  Nike, ja, Skåne är så vackert så man nästan vill gråta ibland :) Bra jobbat tjejen, nu borde du snart vara klar med din “Bike Tour”!

Leave a Reply