Uppvärmning

On July 3, 2008, in Generelt, by Katarina

Hittade detta etapplopp i Norge som uppvärmning inför TransAlp 2010. Craft MTB 6-dagers.

För väldigt många år sedan cyklade och sprang jag upp och ner för fjällen runt Gaiastova. Tillsammans med några vänner som också bodde i Norge satte vi första bokstäverna i boken om Multisport i Norge. Vid den här tidpunkten var vi en bit längre fram i Sverige just med multisportandet. Här kan ni läsa historien om hur jag, Anna och Linda tog sporten till grannlandet. Och den har växt en HEL del sedan dess.

Och nu sitter vi här snart 10 år senare med en ny generation. Konstigt nog så känns det inte som det var så länge sedan vi hängde i knävecken i fjällbjörkarna med cyklarna i ena armen för att ta oss över fjället. För det var så det var eftersom ingen cyklat den tilltänkta trasén innan oss. Följebåt fanns inte heller när kanoten kantrade lång ute på Vinstrivatn… Någonstans under dessa tävlingar åt jag mitt livs godaste måltid. Nån påsrätt med kyckling från försvaret som jag fått av Kristian Berglin och Jari Palonen under TEO. (The endless odyssey, vi pratar mulitsporthistoria här…)

Tydligen verkar det som antalet norska deltagare i Trans Alp har exloderat! Läste att tanken med Craft MTB 6-dagers var att inspirera fler att köra etapplopp av typen TransAlp.

Anna gjorde ett upprop på sin blogg och efterfrågade galna skåningar. Jag följer hennes linje och undrar om det inte finns fler galan skåningar som vill cykla långt över komfortzonen? Springer gör jag gärna men inte längre än 21,1km. The perfect distance.

Jag gillar Gordo Byrns blogg. Lifelong athletics, smaka på den. Att tänka i makrocykler, tioårsperspektiv och inte bara en säsong frammåt. Jag kan bli så grym jag önskar och tycker det är värt. Det jag gör idag sätter spår frammåt, det jag gjorde för tio år sedan påverkar mig än idag. Med det menar jag inte att man ska hänga kvar i det förflutna. Men långa tävlingar och träningspass kan hjälpa en flera år senare. Kroppen minns, hjärnan känner igen, det går fortare att komma i form och uthålligheten och segheten byggs på ytterligare.

Det finns mål och det finns drömmål. Ibland blir drömmålen verklighet men inte alltid. Drömmålen tar oss bortom det vi tror vi klarar. Ett av mina drömmål är att vara i sån form att jag kan delta i Epic camp. Och då menar jag inte överleva, utan verkligen “benefit from it”.

Fast idag gör jag ingenting. Vilar tassarna och drömmer vidare.

Tagged with:  

8 Responses to “Uppvärmning”

 1. Det är härligt att drömma om sånna här saker! Kan aldrig sluta. Har en kilometerlång lista på saker jag vill genomföra och bara hoppas att dygnen ska få fler timmar snart och att semestrarna ska bli längre.

  Hoppas du hittar några galna skåningar. Kommentarsfältet ekar tomt på min blogg. Finns kanske inga…. själv springer jag gärna långt och cyklar gärna ännu längre om det är landsväg. Mtb verkar dock minst lika läskigt som att simma i skanör :)

 2. Katarina says:

  Vi får väl göra ett ultrapass ihop och kombinera lvg och löp! Vi kan cykla till vår stuga, 150km och sen springa en halvmara :) Lite mat på det och du rullar 10km till tåget i Osby. Finns det fler galningar så är det bara att ansluta!

  Ultralöpning är skav och halsbränna för mig. Men jag hoppas du får napp till slut. Det gick ju nått ultralopp i Skrylle för några år sen. Det kanske finns kvar?

 3. Anders L says:

  Skav och halsbränna låter skoj! Sign me up, bara jag får lite mer ordning på min kropp :)

  Av alla de idrottare som inte blev elit i vuxen ålder finns två skaror kvar:
  -de bittra som sitter på läktaren och snackar om hur bra de kunde blivit
  - lifelong athletes

  Det är ju bara att välja.

 4. Låter som en plan! Måste bara jobba upp distansen på cykeln lite först bara, tur att sommaren är lång :)

 5. Katarina says:

  Vi kör nån gång i augusti/september när Anders är klar med Kalmar!

 6. Karin says:

  Långsiktighet är bra :-) Och multisport är coolt, även om jag själv håller mig till evighetslöpning. Någon gång ska det blli ett rejält ultralopp. Swiss Alpine eller Marathon des Sables eller nåt. Om jag törs, orkar och håller ;-)

 7. Linda says:

  Hej gumman, oj oj oj vad jag är impad. Jag vet vilken otrolig disiplin som krävs. Det är inte många svackor som visats i din blogg. Jag undrar var min Anna har tagit vägen? Varför har inte hon anmält sitt intresse till din multisport utmaning?

 8. Katarina says:

  Hej LindaSötnos! Ingen mer multisport för min del, knappast för Annas del heller! Vi tar det lite lungt på äldre dar. Välta med kanoter tillhör den vilda ungdomen :)

  Nej, är det något jag lärt mig under de senaste åren är det att enda vägen till hållbart resultat är regelbundenhet. Cykla, springa varje vecka, vecka in, vecka ut året runt.

Leave a Reply