Blåbärskalas

On July 13, 2008, in Generelt, by Katarina

IMG_3864 

Helgen kan sammanfattas i ett ord, bär. Blåbär, vildhallon, smultron och så lite jordgubbar på tårtan.

I torsdags ramlade vi över ett hyffsat blåbärsställe när vi rekade cykelstigar. Hamnade på en blindväg när vi skulle tvära mot Immeln. När vi konstaterat att vägen slutade så tittade jag ut i skogen och såg att där var blått. Inte massor. Det verkar inte vara ett blåbärsår. Vi plockade några smakprov och konstaterade att vi fick ta bilen och återkomma  med en spann. Vi for vidare och när vi träffade rätt tvärväg mot Immeln så cyklade vi rakt igenom ett smultronställe. Tvärnit och smakprov nr 2.

Nu har vi en kanonrunda till Immeln som går via Trollkällan vid Sporrakulla. Där är obligatoriskt drickastopp. Gamla järnvägen via Hylta och Sibbhult är rak som ett snöre. Jag skrattade inombords när jag i hög fart och iklädd danska mästartröjan skrämde slag på lokalborna. För jag kan tänka vad de sa “förbaskade danskar”. Upp för alla backarna och hopp i löpskorna. Kände hur min ben skrek “inte fler backar!!” Bet ihop i 7 km sen föll jag ihop som en hösäck uppe i Trollabackarna.

Under fredagen slogs vi med myggen bland blåbärsriset och Emil lyste av lycka när vi kom hem och han fick smaka. På kvällen konstaterade jag två saker under min löprunda. Min ben var ruskigt trötta och om det fanns lite blåbär fanns det desto fler vildhallon. Doften slog emot mig på varje hygge jag passerade.

Lördag morgon blev det nyplockade blåbär till frukost. Uppskattat av alla, stora som små. Under förmiddagen droppade Emils kompisar in tillsammans med sina förädrar. Det var dags att fira att vi varit eller snart varit föräldrar i ett år samt att våra småtroll stått ut med oss lika länge. Så det grillades på längden och tvären, badades och så grillade vi lite till. Och det berättades osannolika historier om björnar, kaniner och grodor med utväxter.

Ny vecka  på gång. Cykeltävling för Kasper nästa helg. Jag funderar på en mängdvecka cykel med start på fredag. Men fram till dess blir det löpning. Efter den gångna veckans rena styrkepass i kuperad terräng vill jag ha lite fart och flyt!

IMG_3930_redigerad-1 IMG_3954 IMG_3991 IMG_3956  

 

Tagged with:  

8 Responses to “Blåbärskalas”

 1. Å vad härligt det lät. Vilken underbar blandning av träning, natur och goda bär!

 2. Katarina says:

  Ja, rena rama drottningkrämen :) Men jag har insett att Skanör blir ren överlevnad för min del i år. Benen vill inte springa efter cykling längre. Simträningen har jag lagt ner och intervallerna på cykel fuskar jag bort. Tacka vet jag en slät halvmara. Skanör Tri får bli ett fartgupp på vägen…

  Jag ser fram emot att läsa om eran ultralöpning!

 3. Karin says:

  men åh! Löpning, blåbär, hallon och alldeles underbara upplevelser :-) Du verkar vara på väg mot storform, både själsligt och fysiskt. Kollar avundsjukt på bilderna, du ser rusktigt vältränad och stark ut :)

 4. Katarina says:

  Gulle dig!
  Det har sållats hårt bland dom där bilderna… De på vilka jag såg trött, pluffsig och otränad ut förpassades snabbt ut i intet :)
  Det är rätt skönt när man inte har så bråttom med formtopparna utan är lite skön “lagom” form hela tiden.

 5. Marina says:

  Vilken fartig och inspirerande bild. Fick lust att ge mig ut på ett andra springpass idag. :-)

 6. Katarina says:

  Tack Marina! Ut och hoppa om benen vill:)

 7. Linda says:

  Bockar och bugar det är bara att beundra. Härligt att du tar det lite easy. Man ska njuta livet hela tiden!! Vi har inte heller något blåbärsår!
  Ska lämna barna i skåne på söndag sedan invaderar jag Höör en vecka efter där. Hoppas vi kan plotta in en träff.
  Kram

 8. Linda, Fredrik, Anton says:

  Tack för en trevlig helg.
  Ha en fortsatt skön sommar så ses vi i Augusti.
  Kram

Leave a Reply