Beslutsmuskler- tar dig till toppen!

On August 8, 2008, in Generelt, by Katarina

Bild026 
Här behövs starka beslutsmuskler. (Mallorca)

Vissa saker är så bra och beskrivande att de direkt implementeras i min sätt att tänka och ta mig an saker.
Igår läste jag för första gången om “beslutsmuskler”. Det beskrev med ett enkel ord den allra viktigaste egenskapen för att lyckas med träning och livsprojekt i övrigt. Och träning av den här muskeln borde också vara allra viktigast oberoende av vilken idrott man utövar. Utan att veta om det har jag tränat min beslutsmuskel, det är nog också den jag tänkt på när jag använt mig av uttryck som “milt tvång”. Att gå och ut och göra något man på förväg bestämt trots att man egentligen hellre vill lata sig. Att vila när man måste är en helt annan sak och det är inte det jag tänker på nu.

Idag har jag tränat mina beslutsmuskler vid minst två tillfällen. Första var under morgonens pass på trainern där jag ville vika ner mig under andra treminutaren på x antal watt. Men där och då bestämde jag att “det här klara jag”. Dessutom skrev en klok tjej någonstan i en klok blogg att en viktig egenskap är att inte få panik när det börjar syra till sig lite. Är det inte fler som känner igen sig i det här? När man närmar sig gränslandet för syra så kommer ibland också känslan av panik? Jag försöker medvetet hänga kvar där så länge det går och tänker “andning, driv, slappna av”. Det värsta som kan hända är väl att man svimmar och det har iallafall aldrig jag lyckats med…

OK, vem har jag nu snott det här med beslutsmuskler från? Jona är inblandad vet jag, men vem som är upphovmsman från början det anar jag inte. Budskapet är i min mening så bra att det behöver spridas som gödsel om våren!!

Nä, nu börjar min “post run beer” ta ut sin rätt. Bäst jag avslutar. Kort och gott, 12 km progressivt med visst motstånd som övervans med hjälp av BESLUTSMUSKLER.

Tagged with:  

2 Responses to “Beslutsmuskler- tar dig till toppen!”

  1. Anders says:

    Det där med beslutsmuskler ska jag lägga på minnet. Får inte glömma träna dem! Kan nog vara bra under syraintervaller, men jag tror generellt att ju längre man kör, desto mindre kropp och desto mer huvud är det som gäller. Och då menar jag egentligen inte “Pannben” utan tävlingsintelligens.

  2. Katarina says:

    Nä, det går inte att “borra sig blodig” under längre tävlingar eller träningspass, det är inte speciellt intelligent. “Tävlingsintelligens” var ytterligare ett uttryck som föll mig i smaken!
    Jag gillar uttrycket “beslutsmuskler” mer än pannben. Känns mer dynamiskt och påverkbart :)

    Idag var mina beslutsmuskler starkare än låren, skulle stannat hemma istället för att ge mig ut i vinden. 54 kg är inte mycket att sätta emot när det närmar sig 15 m/s från sidan. Drifting…

Leave a Reply