Flyga drake

On August 9, 2008, in Generelt, by Katarina

IMG_3247 

15 m/sek från sidan. Då är inte 54 kg mycket att stoltsera med. Ena stunden körde jag lutandes mot vinden, andra slungades jag ut i vägen. Småjobbigt och orolig cykling blir det i dessa förhållanden.

Med facit i hand betraktar jag dagens “träning” som ett klassiskt exempel på “skräppass”. 113 i puls och 36 km/h i medvinden. Mina lårmuskler var helt urlakade efter veckans uppstart med wattträning. Trampar antagligen fler watt på en timme inne än vad jag gör på tre ute. Hela tiden driv i pedalerna och en puls mellan 150-160 tar tydligen hårt. Hur hårt insåg jag inte förrän idag när jag skulle köra distans ute.

Var totalt rökt och insåg att detta bara skulle bli ett “snurra pedaler” pass. Blåste med vinden till Torup och sen spann jag i motvinden på lätta växlar hem. Kände en oerhört tacksamhet att denna träning implementerats nu, kommer ha massa tid att öka belastningen gradvis och succesivt orka köra ordentliga distanspass ute igen. Nu kan jag skriva under på att en timmes träning på trainern motsvarar det dubbla ute!

Tagged with:  

4 Responses to “Flyga drake”

 1. bravedave says:

  låter som en prestation… borde börja cykla

 2. Katarina says:

  Ibland är det medvind och marängsviss, men dagar som denna en klar prestation om man pressar på lite vilket jag inte gjorde av förklarliga skäl. Jag SMÖG mig genom motvinden…

 3. Linda says:

  Vi åkte längs kusten från Höllviken till Höör. Uff vad det blåste. Gick det verkligen att cykla. Minns att vinden brukar vända på hemvägen så att man får motvind båda hållen. The real thing ger den absolut bästa träningen. Nu drar vi vidare till Småland. Har sett att du varit upptagen med tävlingar och träningar. Vi ses kanske till jul för då kommer jag definitivt hem i år.
  massa kramar Linda

 4. Katarina says:

  Vad synd att ni inte hörde av er!! Träning kan definitivt omplaneras utifrån viktigare aktiviteter :) Julen spenderas på sydligare breddgrader i år, men vi är hemma innan nyår så jag hoppas vi ses då!
  Kram från oss

Leave a Reply