Ja, äntligen överst på pallen!

On August 31, 2008, in Generelt, by Katarina

IMG_4204 

Ja, så var vi då tillbaka igen! Servern gick ner lite olyckligt innan vi skulle iväg på semester utan uppkoppling. Kasper gjorde ett tappert försök att snygga till förödelsen, men illa vald tidpunkt (efter grillfest på gården med 25 kg grillkol) gjorde att det såg väldigt skumt ut. Så vissa kommentarer har försvunnit om det är någon som saknar något.

Semestern började med tävling på söndag i Hässleholm. 64km sörja skulle forceras efter föregående dygns ihärdiga regnande som resulterade i 40 mm nederbörd. Men det var inte så illa som det kunde varit. De våta partierna var tungkörda men uppe på höjderna var det relativt torrt. Banan är en varvbana och andra varvet var väldigt tungt. För min del var förhållandena sämsta tänkbara, jag ville ha torra hårda stigar, så det blev ett slit att ta sig i mål. Men jag var ohotad etta bara genom att lida mig genom två varv och tyckte det var värt slitet för att få stå där uppe på pallen. Världens minsta pokal fick jag och som bonus en gipsskena på armen pga en illa tilltygad sena.

IMG_4201 IMG_4270 IMG_4184 IMG_4186

Resten av veckan blev ju inte riktigt som vi tänkt. Hade ont i min högerarm, men också i vänster eftersom jag blev getingstucken under tävlingen. För att testa armen körde vi en tvåtimmarsrunda med lite tekniska partier och efter det var armen helt kass. Så vi fick erfara hur det går till när man behöver kontakta sjukvården på landet. Först åker man till vårdcentralen där en läkare kliar sig i huvudet och skickar en till röntgen 4 mil bort. Sen ville han att jag skulle till ortoped också, det var i samma bygnad som rtg men innebar ytterligare 4 h väntetid. Så det blev gipsning, nerkissad Emil och uttråkad Kasper. Men vi hann precis hem till välling och nannetid. Sen beställde vi världens största kebabpizza för att stilla hungern som det svenska välfördssystemet orsakat. Att man aldrig lär sig; ska man uppsöka sjukvården ska man ta med sig MATSÄCK!!! (och fler blöjor)

Inte bara min arm krackelerade, det gjorde även Kaspers nya Focusram! Den sprack. Tyvärr hade vi inget gips till den utan Kasper fick köra på min lilla CyclePro. Men vi hann iallafall palla lite äpplen på den korta runda vi fick ihop på cykel. Har nog aldrig sett så många äpplen innan! Och jag har fått lösningen på varför jag inte äter “butiksköpta” äpplen längre, magknipet beror på besprutningsmedel… Har vräkt i mig giftfria äpplen utan att magen sagt ett pip. Trist att det ska vara så.

IMG_4212 IMG_4234 IMG_4232 IMG_4219

Veckan avslutades med kräftkalas och Riga balsam. För er som inte provat detta balsam säger jag; GÖR INTE DET. Det smakar inte gott. Förövrigt så vägrar jag snapsa. Inte ens kräftor kan få mig att snapsa. För att gå helt mot traditionerna så drack vi Sangria till. Men det är min melodi, “det bästa av världar”…

Jaha, så var man åter i lejongropen och tillbaka på ruta ett vad gäller cyklar. Evt har vi hittat ett intressant begagnat objekt till mig, en Scott Scale ltd. Imorgon ska vi syna den i sömmarna och lämna in Kaspers vrak. Kanske blir det även en tur till Zoo. Från ett Zoo till ett annat…

Tagged with:  

4 Responses to “Ja, äntligen överst på pallen!”

 1. Anders says:

  Grattis till förstaplatsen!

  Hoppas din sena tar sig. JAg fick nåt liknande när jag åkte skidor i Val Thorens för några år sen och besökte en klinik specialiserad på “alpinolyckor”. Minns att läkaren sa:
  Nu får du inte belasta handen på tre veckor. Vill du att jag ska gipsa så du kan hålla en skidstav? :-)

 2. Katarina says:

  Tack Anders! Det var riktigt skönt att få stå där uppe även om det var en lättvunnen seger.

  Ja, den där senan… Nu har jag iallafall fått en bättre skena och kortison insprutat. Håll tummarna att det räcker och inte blir följetong.

 3. Grattis till förstaplatsen! Inte fel att avsluta säsongen så! Fast armen kunde du ju ha skippat förståss :)

 4. Katarina says:

  Anna, tack! Ja, armen är trist men jag är glad att det hände så sent på säsongen!

Leave a Reply