Acceptans

On September 15, 2008, in Generelt, by Katarina

22-03-2006 18-37-25_0012 
Det hela började i en helt annan soffa 2006

Kasper, Emil och jag hamnade i Jonas soffa på söndagförmiddagen. Jona är en vitamininjektion. Bla pratade vi lite om hennes samarbete med Jens Lunekilde. Självklart är det ett jättejobb som lyfts från en atlets axlar när man inte behöver skriva sina egna träningsprogram, men det som nådde djupast in i mig var det Jona sa om acceptans. Att en viktig del i deras samarbete var att acceptera. Som Jona uttryckte det “acceptera att jag är fyrtio, att det tar längre tid för kroppen att återhämta sig. Att gå i mål, sträcka armarna i skyn och kunna säga från hjärtat; jag är nöjd”

Det blir ett av mina områden att jobba med i vinter. Att acceptera de förutsättningar jag har just nu. Emil blev ett år i juli, han börjar på förskola och jag börjar jobba. Vi kommer vara sjuka flera gånger om och däremellan ska jag hitta kraft att ta mig tillbaka på plattformen om och om igen.

Men kraften är egentligen obegränsad, det gäller bara att rikta den dit den gör mest nytta!

Första förkylningen är avklarad, totalt fem träningsfria dagar. Idag var jag tillbaka på trianern och körde ett enkelt wattprogram. 27-28:e är det avslutning i syd MTB cupen. 5:e oktober MTB marathon i Danmark. Säsongen 2009 är igång För min del blir den kanske inte den resultatmässigt bästa, men viktigaste, för framtiden?

Tagged with:  

4 Responses to “Acceptans”

 1. Marina says:

  Du är härligt positiv du! Hoppas det smittar av sig! Jag är inne på 9:de träningsfria dagen, men i eftermiddag ska jag nog prova att jogga lite lätt iaf. Känner mig fortf lite krasslig, men på bättringsvägen helt klart. Kram!

 2. Anders says:

  Finns det inget jobb där man kan byta ut stolen mot en racer på trainer?

  Antar att du kör watt-programmen med tanke på mtb-planerna? ISf, riggar ni nånsin upp mtb på trainern?

 3. Katarina says:

  Tack Marina :) Jag ska gör allt för att smitta dig!
  Hoppas att du kan jogga igång kroppen i eftermiddag. Kram

  Anders, jag har aldrig tänkt tanken. Du kanske hittar det perfekta “trainerjobbet” :) Ja, jag kör wattprogrammen. Det går nämligen inte att fuska då. Nej, jag kommer inte rigga min MTB på trainern. Då behöver vi ytterligare hjul/däckuppsättning och det är inte intressant. Men visst, för att vara helt korrekt så ska träningen föregås på det redskap man ämnar använda. Nu får det bli det näst bästa.

 4. Karin says:

  That’s the spirit! Den mentala inställningen är så grymt viktig och med din inställning så kommer det att gå bra, oavsett vad som händer. Hoppas ni får vara friska ett tag nu! kram :-)

Leave a Reply