På bekostnad av andra?

On September 25, 2008, in Generelt, by Katarina

IMG_4204

Att stärka sitt ego.

Under ett par dagars tid har jag haft en del funderingar kring 3:e chackrat som också kallas navelchackrat. Under gårdagens intervallpass så fokuserade jag på att hämta kraften därifrån under den sista intervallen som var tämligen jobbig. Det är här vår handlingskraft, mod och vilja har sin källa. Jona beskriver detta som “magkraft och tävlingsinstinkt”. Att trycka sig förbi någon annan, visa sin styrka och stärka sitt ego.

Ego kan klinga negativt, men under gårdagens pass växte en helt annan innebörd fram just kring att “stärka sitt ego”. Det behöver inte vara på bekostad av andra, det kan gynna andra att stärka sitt ego. Att dra med sig så många som möjligt i sin strävan att bli snabbare, starkare, modigare, uthålligare… Att kämpa, känna glöden, vinna men också kunna förlora men ändå växa sig starkare. En seger är så mycket mer än att komma först. Men när man känner ett behov av att stärka sitt ego på bekostnad av någon annan, då är det nog just vinsten, att komma först som är själva drivkraften.

Läs i sin helhet vad Jona skriver om 3:e chakrat. Om vilja, målmedvetenhet och vinnarinstinkt

Tagged with:  

2 Responses to “På bekostnad av andra?”

  1. sofy says:

    Hej!
    Tänkvärt inlägg! Jag älskar allt som har med psykologi, vinnarskallar, taggtråpd och att växa att göra! äntligen har jag hittat hit till din fina blogg, och så har jag länkat in din i min s jaginte tappar bort dig i fortsättningen! Bra va!!??

  2. Katarina says:

    Sofy, jag brukar läsa många av dina inlägg och det jag gilla är att du är så POSITIV!!! Kul att du har hittat hit :)

Leave a Reply