Malmö by light

On November 1, 2008, in Generelt, by Katarina

Ibland förvandlas ett simpelt träningpass till ren magi.
Ikväll klev jag, eller för att vara mer korrekt, jag sprang rakt in i en förtrollad värld. Numera finns inte helg och vardag. Alla dagar är lika mycket värda. Ett måste för att överleva jobbhelgerna. Rutinerna snurrar vidare måndag till söndag och långpass kan lika gärna förläggas till en onsdag.

Men nog om det. Efter avslutat arbetspass denna lördag så gav sig hela familjen ut på “vantjakt”. En liten minivante försvann under gårdagen shoppingtur. Och denna lilla miniatyrvante kostade en hel förmögenhet så jag godtog inte “vi tappade den”. Efter två vändor hittade vi den och kunde återvända hem och inleda fas två denna lördag; laga middag och avveckla dagens träningpass. Mitt löpsug var som bortblåst, men efter att ha slängt in en potatisgratäng i ugnen och badat busungen kände jag ett behov att “frisk luft”. Så det blev en kravlös bonusrunda.

Något som förvånar och glädjer mig är att “träningsnördar” blivit vardagsmat. Människor springer på dygnets alla tider och under veckans alla dagar. För fem år sedan stötte jag aldrig på någon som löptränade innan kl 06. Nu är det full fart och det glädjer mig! Bådar gott för den kommande våren då jag inte längre behöver vara en udda typ som springer en runda innan jobbet:) Och löpnörderiet har brett ut sig såpass att man kan springa en lördagkväll utan att folk skriker glåpord efter en.

Och idag blev det ren magi när jag sprang in i Slottsparken. Den var full av olika ljusspel! Lite läskigt var det också, när jag sprang under en lampa upphängd i ett träd var en ljudeffekt kopplad till lampan… Blev jagad av en ilsken hund. Ljudet var så verkligt att jag var tvungen att vända mig om och titta att det verkligen inte var en hund som kom farande bakom mig! Men resten av ljusshowen var mer fridfull och jag kunde fortsätta min avkopplande löptur och springa hem till en nygräddad potatisgratäng med pepparbiff!

Tagged with:  

3 Responses to “Malmö by light”

  1. Träningsnördarna har inte kommit till Kävlinge i alla fall. Möjligtvis om det är 20 grader och solsken kan man se någon som är ute och springer. Men bara kanske.

  2. Katarina says:

    Det kanske är ett storstadsfenomen :)
    Men det är kul att se att det är fler som rör på sig även om man kankse jobbar knöliga tider eller har ett hektiskt liv förövrigt. Då får man ju ta till dom där udda tiderna som ex innan 06.00 :D

  3. Anders says:

    Coolt med ljusspel! Det var förmodligen för att pigga upp dig och andra löpare! Hunden lär ju få fart på benen iaf :-)

Leave a Reply