IMG_4232 
Det gäller att vara vig, så man kan
palla äpplen om hösten…

Det är höst, eller kanske är det redan vinter. Vissa dagar är det iallafall vinter. Farten brukar som regel sänkas avsevärt på mina träninspass under försäsongsträningen. Men just nu upplever jag att det är annat som sänker min fart. Steglängden är avsevärt förkortad och jag har svårt att rotera i ryggen och efter tisdagspasset kom förklaringen, bäckenet har roterat igen och jag har utstrålande smärta genom höger ben ut i hälen. Då springer man varken bra eller fort. Det känns som jag är roterad från vänster sida av nacken, ner genom ryggen och ut i höger häl!

Vad gör man då? Man ringer sin lokala kiropraktor och får en akuttid. Sen blir det bra igen och om fyra månader har jag slarvat tillräckligt med rörlighetsträningen och är tillbaka på punkt 1.

För det första, jag är för gammal för att ha råd att slarva med rörlighetsträningen (läs jag gör det inte alls). För det andra har jag en grundstelhet som gör att jag borde leva och andas rörlighetsträning. Det borde vara lika självklart som att borsta tänderna.

Och ändå gör jag det inte…

Som jag skrev för någon dag sedan “adding years to life and life to years”…

Tagged with:  

3 Responses to ““When you don´t get what you want, you´re proably looking in the wrong direction””

 1. sofy says:

  suck, jag vet! OM allt egeneltigen. Om din rörlighetsträning som borde bli av (min med!) om att det är svårt att springa när det är pajko i kroppen! Om att min kropp måste vänja sig långsamt vid ökad belastning. Phu. och ja, det är vinter, iskalla vindar viner och vinterdäcken ska på i helgen! Kram

 2. Anna says:

  Hej Katarina,

  Klart vi ska ta en träff. Är lite rädd för att jag inte kommer att hänga med dig i spåret (vilken bra tid på milen du har!) men det hade varit kul med en löptur. Vi kan väl höras på mejlen.

  Mvh,
  Anna

 3. Katarina says:

  Sofy, allt kommer bli precis som du vill. Kanske inte precis på det datumet som du tänkt från början, men du kommer DIT DU VILL!!! Kram snabba bruden.

  Anna, ha, det är ju du som är snabb som vinden!! Mina miltider är från sommaren och jag är inte i närheten idag. Min filosofi är att våga släppa lite på farten under delar av säsongen. Med en bra grund kommer farten hyffsat snabbt för mig när tävlingssäsongen närmar sig.

  Vi hörs! Det hade varit super att ha nån att plöja lite km med under vintern:)

Leave a Reply