Tabayesco

On January 12, 2009, in Generelt, by Katarina

Bild027
Inte Lanza men en annan ö med berg.

Ni som klättrat på vägarna runt Haria på Lanzarote vet vad jag menar. Man svänger tvärt vänster vid skylten mot Tabayesco och sen börjar stigningen. En slingrande väg som ansluter till vägen från Haria. En i mina ögon skön stigning.

Det var den stigningen jag såg för mitt inre under senaste passet på trainern. 2 x 20 min, 50 i kadens. Börjar lite lätt, men som en tidigare Transalp deltagare skrev i ett mail “det gäller att förbereda huvudet på klättring i 1-2 timmar”

Det börjar här, visserligen på vårt vardagsrumsgolv, men jag kommer hinna klättra många berg innanför ögonlocken innan vi äntligen får åtta långa dagar av klättring där jag inte behöver sluta ögonen för att känna hur det lutar…

Har du ett favoritberg?
Feel free to share:)

Tagged with:  

2 Responses to “Tabayesco”

  1. Therese says:

    Tabayesco-klättringen är helt underbar! Jag delar din känsla fullt ut. Trodde aldrig riktigt att en löpare som behöver ha båda fötterna på jorden kunde bli förälskad i att sitta på en cykel och trampa upp i denna härliga stigning. Helt perfekt och med en puls som man bara vill pressa högre och högre. Att projicera berg på spinningklasser är numer inget problem. Önskar bara man kunde dela med sig av den här bilden till fler. Vad mycket enklare deltagarna skulle ha att förstå vad som krävs för att kalla det backe eller berg. :)

    Sköt om dig, kram,
    Therese

  2. Katarina says:

    Löpning + Cykel = sant :)

Leave a Reply