Söka mark

On February 3, 2009, in Generelt, by Katarina

Morgonträning light.
Dvs upp med tuppen, jobba lite framför datorn, en kopp kaffe och färskpressad apelsin med en skvätt linfröolja. Hopp i skorna och ut för en avkylande löprunda. Målet för veckan är att komma igång igen, få upp pulsen, hitta steget. Lekte lite med tempot i Pildammsparken dvs jag körde “söka mark”. Sökte aktivt mark i varje steg och det innebar att farten automatiskt drevs upp. Målet var ett snyggt och avslappnat löpsteg.

I Slottsparken fick jag en vision om framtiden. Löpning är så oerhört kreativt, man låter tankarna bara komma och gå, och väldigt, väldigt ofta får jag riktiga snilleblixtar när jag springer. Fast sällan under intervallpassen…

Egentligen sprang jag ett riktigt skräppass. Inte tillräckligt fort, sakta eller långt. 10 km i 5.03 min/km fart. Gubbadragstempo. Och jag fick springa om ett par stycken, det är alltid skönt för egot.

Fast nu är jag grymt motiverad inför veckans övriga träning. Så mentalt var det en riktig fullträff!

Tack till Emils mormor som kom och satte guldkant på tillvaron, det betyder så mycket för oss!

Tagged with:  

7 Responses to “Söka mark”

 1. Anders says:

  Själv missade jag mark en del på lunchpasset och drattade på baken. Så kan det gå när man springer på snöiga gräsbeklädda backar… men man landar ju iaf mjukt :-) Schysst att du är på benen igen!

 2. Katarina says:

  Wow, du kör lite sådär vågade och farliga pass på lunchen :D
  Härligt! Den enda backe jag sprang idag var bron över kanalen…

  Ja, det är gott att vara igång igen- riktigt, riktigt skönt.

 3. Lena says:

  Men du, det låter ju som ett toppenpass. Du har ju precis varit sjuk;)

 4. Katarina says:

  Tack Lena :D Ja, jag är nöjd med känslan. Och saknar man en plan så blir det som det blir. Lite gas och lite broms om vartannat. Men alltid bättre än inget alls!

 5. Anna says:

  Var du inte sjuk precis?! Gött mos!!!

 6. Katarina says:

  Kanske är skillnaden att jag inte fastnade hos Karamellkungen under den här förkylningen utan boostade med apelsin och ingefära. Jag vet inte. Men det känns fantastiskt att kunna bränna av ett löppass OCH insturera spinning full av energi på en och samma dag, trots att de två senaste veckornas ofrivilliga vila!

 7. Bra jobbat att nobba Karamellkungen. Känns bra att du lyssnar på mina ord :)

Leave a Reply