Förfärliga fredag…

On February 7, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

…fredag var inte min dag.

Fick hämta hem lilla Emil i torsdags som kräkt mitt i maten på förskolan. En liten blek skugga kom hem och var dålig i magen. Kräktes lite till och det är svårt att inte bli drabbad när man står mitt i det. Men det stod klart först på fredag kväll att jag inte skulle klara mig den här gången heller.

Fredag var gnälligt och jag skedmatade vätskeersättning. Ett heltidsjobb där man måste använda sin fantasi till max. Det enda som till slut var kul att dricka ur var de små flaskorna från vätskebältet. Och bada samtidigt.

För att försöka blåsa ur lite trötthet satte jag mig på trainern för en pulstopp. Efter 30 minuter fick jag “Break error”. Efter omstart fick jag ytterligare en redan efter 5 min. Då gav jag upp.

Efter Emils lunchnap så var det mer trugande med dricka. Som tur var fick han behålla allt. Med senaste magsjukan färsk i minnet har han bara fått klara drycker och vätskeersättning…

Kasper kom hem och jag fick lite avlösning. Gav mig ut på det som numera kallas “frustrationslöpning” av springande småbarnsmammor. Lungt och fint med bra musik. Redan i parken börjar jag känna att “det gör ont i hälen”. Har haft problem med mina asics, men trodde det var ett par löparstrumpor som var boven. Vid lärarhögskolan har jag ont både i hälen och under fotsulan på den andra foten. Vid Kasinot är jag tvungen att kasta in handuken och stanna, för nu signalerar foten -SKADA. FARA.

Sur, arg börjar jag traska hem. Knyter upp skorna maximalt för att försöka begränsa skadan.

När jag kommer hem ser jag att materialet i hälkappan har givit vika, ett skrovligt hål har bildats och köttat sönder min häl… Under motsatt fot har jag  ytterligare en blåsa. Skitskor. Det är inte OK att betala 1200 kr för ett par löpskor som inte håller i 10 mil. För det är nog max det jag sprungit med dem. De ser fortfarande nya ut.

Men dagen är inte över. När jag duschat och ätit börjar jag frossa och blir kraftigt illamående. Vid åttatiden inser jag att jag kommer tvingas ringa till jobbet och berätta att jag inte kommer imorgon. Det känns fördjävligt att utsätta mina kollegor för det.

En riktig skitdag tog äntligen slut.

Idag är det lördag.
Ingen träning, cola och torra kex- say no more…

I´ll be back.

Tagged with:  

9 Responses to “Förfärliga fredag…”

 1. Anders says:

  Usch och fy vilken skitdag! Hoppas du kryar på dig snabbt, immunförsvaret är väl alltid redo numera…

 2. Nämen inte igen!!!! Du har ju verkligen otur. Massor med pepp!!!

 3. Katarina says:

  Anders, ja de vita går på högvarv. Fast så länge jag håller mig från godisskålen så verkar det som återhämtningen går snabbare.

  Bra sprunget förresten :)

  Anna, ja det är knappt man tror det är sant. Tack för din pepp!!!

 4. Therese says:

  Är det någon gång det passar att vara lite “nere” med förkylningar och magisåkommor så är det ju nu. Krya på dig och känn dig inte allt för stressad. Tänk på att andra delar i kroppen får vila så att du förhoppningsvis slipper skador och annat elände framöver. Fast jag lider med din skitdag, fy fasen! Sköt om dig!

  T

 5. Katarina says:

  Therese, du har så rätt. Tror kanske jag klarat mig från ett nytt höftproblem tack vare alla avbrott.

  Kram

 6. Lena says:

  Det verkar som det bara går runt, runt hos oss småbarnsföräldrar. Ingen tröst, jag vet. Hoppas att du snart blir bättre. Men det suger, jag vet. Så pepp, pepp och snart är det vår och då är vi alla friska;)

 7. Linda says:

  Magsjukan är den värsta. Nästan helt omöjligt att inte bli smittad. Snart är vinterkräksjukorna över och våren kommer med sina stora pölar och härliga dofter.
  Krya på Er!!!
  Per köpte nya nike skor som inte höll måttet. Det lönar sig alltid att uppmärksamma producenten om fel på deras produkter. Då får vi dessutom förhoppningsvis bättre produkter i slutändan.
  Kram på dig.

 8. Anna says:

  Det är verkligen en utmaning att få ihop det här med kvalitativ och mycket träning och barn. När man fått det fungera kommer det ett bakslag. Jag är så jäkla utamattad själv just nu så jag vet inte ens om jag orkar träna i morgon. Jag hoppas Emil hämtat sig helt. Det är inte kul med magsjuka. Vilgot håller på att bli återställd men det tar tid. Vi får pusha varandra när det är som tradigast. Appropå Asics, jag älskar Asics men kvalitén är usel så jag har tilfälligt övergett dom.

 9. Katarina says:

  Lena, tack för pepp!!

  Linda, mera vår,lera och vattenpölar!

  Anna, ni drabbades mycket värre än oss den här gången så jag förstår att du är trött!! Emil är fortfarande dålig i magen, men pigg. Så jag hoppas att han snart är helt frisk. Hoppas att du snart hittar orken igen att ge dig ut. Det är du värd. Det är alla hårt kämpande föräldrar värda!!

  …är grymt besviken på asics, för jag älskar bla mina ds trainer. Men vi får se. Om löplabbet visar lite goodwill och reklamerar dem (har slängt kvittot) så kanske jag ger dem en chans till.

Leave a Reply