Training Day

On February 16, 2009, in Generelt, by Katarina

IMG_4609

En helg med hyffsat mycket cykling avslutades med ett riktigt kvalitetspass löpning.

I fredags drog vi lagom långt norrut för att möta vintern. Den kom ungefär i höjd med Höör men antog lagom nivå för vintercykling när vi närmade oss småland. Efter världens största kebab med bröd i Osby packade vi ut cyklarna och gav oss iväg på snöbeklädda skogsvägar. Kasper var betydligt kaxigare än mig nerför, i vanliga fall är det jag som krämar på i utförskörningarna, men när det kommer till snö och cykel känner jag mig inte riktigt hemma. Ska jag åka fort i snön ska jag ha skidor under fötterna, inte cykelhjul. Dessutom kör jag smalare bakdäck och högre lufttryck än min galna danska man. Men han gick också omkull så det small om det. Lite blankis under snön i en “dump” och jag såg hon försvinna ut enligt tangent till höger. Vi var hyffsat svåråtkomliga för en sjuktransport så jag ville fort ha avklarat om något var brutet. Men K fortsatte bara att vråla, fick säga till på skarpen att jag måste vet om något var brutet. Som tur var  höll alla ben, men han hade tagit hela smällen på ena knät som svullnade upp ganska omgående.

Vi kunde iallafall fortsätta och ta oss hem för egen maskin. Sista halvtimmen blev jag påmind om varför jag vanligtvis inte kör varken lvg eller mountainbike ute om vintern. Paniken kom smygande allt eftersom händerna försvann. Men vi kom hem, och jag blev smärtsamt upptinad. Ägnade sedan resten av kvällen åt detta och det som slutligen fick mig att gå från ormtemp till människotemp var en rejäl Irish Coffeé.

Var lagom sugen att ge mig ut dagen efter. Men solen sken och snön gnistrade så det var bara att följa Kaspers hjulspår. Han har inga problem med kylan och var pigg i benen, så jag slet i bakvattnet med mina kalla sega ben.

IMG_4608

Söndag morgon stod det -10 på termometern, då packade vi oss tillbaka till södern. Avverkade 14 km stadslöpning och idag måndag har jag avrundat en bra träningshelg nere hos Jona i Höllviken. 10 x 2 min, 15 min uppvärmning, 15 min nervarvning. Ett effektivt löppass efterföljt av styrka, lång stretch  och en kort meditation.

Sedan bastu och het soppa- en härlig avlutning på en härlig men kall helg!

Tagged with:  

2 Responses to “Training Day”

  1. Tjoho vilket träningsläger! Härliga bilder, men jag misstänker att det var kallare än jag klarar av. (Har min smärtgräns nånstans vid plus 17…eeehh)

  2. Katarina says:

    Det VAR för kallt. Jag frös och frös och frös…
    Springa går, men cykla i minusgrader lär dröja innan jag gör igen.
    Det är synd, för det var grymt vackert med vit gnistrande snö :)

Leave a Reply