On February 25, 2009, in Generelt, by Katarina

Klappa höften och klappa lilla valken. Man ska vara snäll mot sig själv.

Tog fram värmeliniment “extra hot” inför dagens långpass. En rejäl kladd på högerhöften. Ni som tävlar på cykel vet hur det känns när man kommer in i värmen. Idag kändes hettan underbar på höften. Ont ska med ont fördrivas. Givetvis med en smula sunt förnuft. Stressfrakturer läker man såklart inte genom att springa vidare.

2 h genom ett grått Malmö. Först ett varv på “Segervarvet” genom Pildammsparken och Slottsparken, sedan ett varv på “Malmö 10k” banan. Och så en extra knorr för att få tiden att gå upp. Idag hände verkligen inget extraordinärt alls förutom att jag gjorde ett snabbt pitstopp vid Dockan för att klämma en gel. Jag testar för att känna om det gör någon skillnad. Idag åt jag den för sent. Nästa långpass ska jag klämma i mig den innan 16k- då är man ju nästan hemma…

På löpfronten återstår 1 backpass den här veckan. Enminutare i full kareta. Jag har hittat “The Backe”, eller det är nog mera ett “motlut”. På fredag bär det av. Sent som sören. Helgen ska jag ägna åt att köra genom mina spinninpass. Backpass, “SpringSpinning”, extensiva intervaller 60 min och ett nytt pass som är i pipeline.

Nu är det Bollibompa och mini ska snart nattas. Han är sjuk och jag får härliga pussar så vi får väl se om jag snart också har feber och hosta. Förra vändan klarade jag mig fantastiskt nog ur. Hade ont i halsen i 10 dagar, men var pigg och tränande hela tiden. Men så har jag också gjort en del förändringar med hjälp av Anna.

Vill  ni fynda cykelprylar så är det hög tid. Snart har alla gått åt!

Tagged with:  

4 Responses to “”

 1. Gud så mycket rolig spinning på en och samma gång! Blir ju helt sugen ju! Ska du instruera på spinn of hope eller? Vi kommer nog med några lag…

 2. Katarina says:

  Jag jobbar den helgen. Jag jobbar alltid när det händer något roligt. Blä.
  Ja, i helgen ska jag köra igenom dem som de ska kännas som deltagare. Som instruktör känns det inte riktigt lika dant. Kan man snacka under de extensiva intervallerna kör man för löst. Man ska inte vilja prata!!! Men det går ju inte för sig att sitta och coacha utan talförmåga…
  Kul att ni får ihop FLERA lag, verkligen jättebra. Många barn blir glada:)

 3. Ja det där är en avvägning det där, ska man peppa genom att man visar att man kämpar lika hårt eller ska man vara lugn och coachande? Personligen försöker jag sköta snacket i de lugna partierna (finns ju gott om sånna i extensiva intervallpass) och tala enstavigt under peakarna, köra så de ryker och visa hur man tar i:)

 4. Katarina says:

  Haha, härligt Anna! Jag kör den andra skolan, när jag sitter på instruktörscykeln är det jag som är “Bjarne i bilen” dvs sportchefen :)

  Och det är orättvist att han in bilen får gapa och skrika fast han har det hälften så jobbigt :)

Leave a Reply