Sönderplockad

On March 3, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

Känner mig lika sönderplockad som alla cykelbyggen som står runt om i lägenheten. Om ett par dagar kommer alla vara körklara och heta inför säsongen 2009. Men i dagsläget funkar inget. Sadlar saknas, det finns inget att styra med och skruvar fattas lite här och där. Växlar är ojusterade…

Fick en tank med isvatten över mig igår. Helt i onödan dessutom. På ett par sekunder lyckades tillvaron vändas upp och ner. Trampades obetänksamt ner i skorna. Så onödigt. Fast i efterhand känner jag att det var ett “wake up call”, att något måste göras åt en icke fungerande situation.
Såklart handlar det om min arbetsgivare. Gång på gång ska jag anpassa mig. Jag ska byta schema med kort varsel utan att klaga, jag ska jobba helger utan att klaga, jag ska snällt finna mig i att man ska spara på bekostnad av min arbetsmiljö. Dessutom ska jag helst ha dåligt samvete också för att jag har lagfästa rättigheter som förälder.  Jag ska till var tid anpassa mig, men det är aldrig fråga om det motsatta. Dessutom ska jag “mobbas” eftersom jag inte är med i facket. Hallå, det är 2009 och det är VALFRITT.
Jag har två val, att finna mig i det eller byta jobb.
Det suger. Och det suger mer och mer.

Först blev jag bara ledsen. Nu är jag arg. Och det är lättare att handla när man är arg. Självklart ska jag inte göra något nu omedelbart, det hade inte varit konstruktivt. Men jag är inte nöjd med min arbetssituation. Jag vill trivas med alla delar i livet. Det är det som gör att jag presterar mitt allra bästa i alla situtioner och kan möta alla människor och behov på ett bra sätt.

Så, nu ska jag plocka ihop mig själv, gör “one minute meditation”, justera min växlar och återta rodret i mitt liv. Det är sådan här dagar som kan utgöra en oerhörd skillnad. Antingen låter man sig slås ner eller så böjer man sig lite smidigt i vinden för att sedan åter stå rakt. 

En boxboll just nu hade suttit fint…
Men 12 x 2 min med 1 min joggvila kommer fungera precis lika bra!IMG_4713
Förhandstitt på sommarens nya ram…

Tagged with:  

7 Responses to “Sönderplockad”

 1. Anna says:

  “Antingen låter man sig slås ner eller så böjer man sig lite smidigt i vinden för att sedan åter stå rakt.” Detta sitter på min vägg på jobbet. Du är vis Katarina. Rätt att dissa facket, ska göra detsamma för jag vet ärligt talat inte vad de sysslar med. Din arbetsgivare verkar vara en riktig charmör, vet hur det känns att ständigt bli överkörd. Jag tror att en dag kommer man skita i sitt jobb och göra annat men så länge jag tycker om att gå till jobbet så gör jag det. Det finns ju annat att syssla med och du verkar vara en tuff brud som inte viker sig. Kör på.

 2. Katarina says:

  Nån fördel ska man ju ha av att bli äldre- nässkinnet hårdnar :)

 3. Sofy says:

  Så sant som det var sagt! Att återta kontrollen och styra dit man själv vill är stort och starkt. Jag gör det ju själv just nu, men vet ännu inte riktigt åt vilket håll jag ska styra. Jag hoppas du har bättre tur (?) med det och jag är övertygad om att det kommer att bli toppen!

  kram

 4. Katarina says:

  Sofy, om ett år från nu, låt oss se tillbaka då och se vad som hänt.
  Jag är övertygad om att du kommer nå långt, du har en grym drive!!
  Kram och njut av mammaledigheten :)

 5. Å jag blir så arg när jag läser sånt här. Får arbetsgivare verkligen göra som dom vill? Men de vet inte vad de gör! För en vacker dag lämnar du bygget för att förverkliga dina drömmar och då har de tappat en guld-medarbetare. Stå upp för det du vill och tror på. Låt dig inte slås ner av en puckad arbetsgivare. Live your dreams :)
  Kram

 6. Linda says:

  Man spenderar en så stor del av sitt liv på jobbet så det måste bara vara meningsfullt. Klart man måste ha något att livnära sig på också. Cyklar och skor kostar kulor och dem får man från jobbet. Tror ärligt talat att det finns lagar för hur de kan förändra på ens schema inom viss tid.
  Jag har dock aldrig upplevt att du inte haft skinn på näsan!!!
  Trodde du jobbade med forskning?
  jag stormtrivs 99% av tiden på jobbet och det är ju godkännt. Har dock lärt mig att jag handlar minst konstruktivt när jag är arg. Fast man ska ju alltid tänka över sin situation. Man får mest ideer när man tycker att det är nog. Verkar som att din arbetsgivare skitit i det blå skåpet och det är ju inte lov.

  Stor kram på dig…..

 7. Katarina says:

  Forskningen var en projektanställning som avslutades när jag var gravid.
  Lagarna kan vridas precis som arbetsgivaren själv tycker. “om verksamheten kräver…” är något jag hör varje vecka.
  Senast idag skrev tidningen om vad kortsiktigheten inom den offentliga sektorn kommer kosta. 2012 kommer vi åter ha brist på arbetskraft inom vårdsektorn…
  Kram till dig med!!

Leave a Reply