Sweeeeet

On March 18, 2009, in Generelt, by Katarina

22-03-2006 18-37-02_0008
Lite sol och värme kanske hjälper?

Benen känns som betongsuggor, har krigat mot vinden och väntar tålmodigt på att det ska vända, att lättheten och medvinden ska komma åter. Vill flyga fram, känna mig oövervinnerlig och snabb. Det gäller att bita i, att envist suga sig fast och inte ge upp. Slappna av och växla ner som Jona uttrycker det. Man kommer ändå frammåt, men inte lika snabbt som med vinden i ryggen.

Kasper tror det beror på att jag börjat träna cykel ute igen. Själv tippar jag att det är en allmän svacka. Dessutom har jag spätt på den genom en katastrofalt dålig kosthållning. Hallå grönsakerna! Var är ni? Morötter smakar ingenting lägre, tomaterna är söndersprutade, paprika luktar bensin… Och frukten, vackra äpplen i rader med hållbarhet på ett halvår. Vill inte ha.

“Köp ekologiskt då” säger säkert någon. Men det är inte så lätt. Jag vill ha svenska äpplen, färska grönsaker och närodlat. Jag vill att det ska smaka sol, jord och mineraler!!! Jag är kräsen, och det går ut över min hälsa. Kanske skulle jag helt enkelt bli piggare av att vara lite mindre kräsen?

En nödlösning hittade jag undangömd i kökslådan. Råsaftcentrifugen. Med lite nypressade apelsiner smakar även den torraste morot gott. Och man kan ju stoppa i lite vad man känner för att “hotta upp”och “mineralisera”.

Min rosa oanvända styrlinda har jag bytt mot en “Cappucino och Cornetto”. Men jag ska nog be om en Kaffe Americano istället. Det är dags att bli bergsget. Lider fortfarande av sviterna efter januari månads semmelfrossa, satte sig som ett riktigt gnällbälte kring midjan.

Vad var det nu då som var så sweeeet att det förtjänar att bli rubrik?
Jo, att ibland kan man springa bort sin trötthet. Att  helt enkelt springa från det där tunga. Joggade iväg som en betonsugga, men sprang hem med tryck och lätthet. Eller, ja, så lätt det nu kan bli just nu.
10 x 1 minut “flytlöpning”. Upp i fart, trycka på, flyta fram. Sista två blev bra, jag flöt och sen fortsatte jag flyta på hem. Blev ingen nerjogg utan en enda lång surf hem. Inte enligt plan, men jag var bara tvungen!!

Det finns olika sorters trötthet. Den bra beskrivning hittar ni här, hos Sofy. Hon har ockås varit lite trött:)

Tagged with:  

5 Responses to “Sweeeeet”

 1. Hallå Katarina, Sitter och gullar med sadeln och styrlindan! 400 spänn för kalaset?

 2. Katarina says:

  Med risk för att bli klassad som dum, nej, jag hade bestämt 300 spänn, price just för you. Men du kan få bjussa på lite gott kaffe nån förmiddag när jag droppar in efter att ha kört mig slut.
  OK?

 3. Nämen du är en ängel Katarina! Mejla ditt kontonummer till danne@peak24.com så sätter jag in pengarna bums! Jag jobbar lördagar på Solde primärt men om du blir fikasugen någon annan dag så vet grabbarna om att du ska fika “on my charge” =). Fy satan så kul med en ny sadel i rätt färg!

 4. MarathonMia says:

  Håller med om att grönsakerna är urrk den här årstiden! Jag kör som du grönsakscentrifug med morötter, apelsin, äpple och ingefära – mums.

  Det är nästan så de frysta broccolibuketterna känns hotta nu. Men snart är våren här med allt det götta.

  Kämpa på med betongisarna. :)

 5. Katarina says:

  Mmmmm, ingefära. Den har jag glömt :)

  Betongbenen är rätt trötta nu.

Leave a Reply