Myror, jag menar SYROR i benen!

On March 27, 2009, in Generelt, by Katarina

OK, bara för att det nu börjar närma sig sluttampen på mitt uppsatta distansmål så tänker jag inte börja tumma på kvalisorten. Fast det är lockande att sticka ut och hamstra km… Det är då man får lov att besinna sig.

Stick to the plan.

Dagens utmaning var 3 x (4 x 200m) 30 sek vila mellan varje 200m och serievila på 5 min. Första fyra genomfördes med lätthet. Stod och funderade på varför serievilan var så lång. Så pang flög jag iväg på nästa 200 i en fart som hette duga. Jösses amalia… Men givetvis syrade det på rejält och de resterande tre innan nästa serievila genomfördes inte i samma hastighet. Ackumulerande syra kräver sin vila, och under de nästkommande fem minutrarnas serievila stod jag och skämdes lite över att jag tyckt att fem minuter var generöst… Men man lär sig.

30 sek går vansinnig fort och pulsen hinner inte ner. Försökte att bara slappna av under de där korta 30 sekundrarna och känna hur tröttheten rann ut genom fötterna. En märklig känsla när man väl får till det.  Och så, pang, iväg igen. 

Nu ska jag fylla min mage med en fantastisk Dáhl, indisk gryta med röda linser, ingefära, curry och vitlök.

Tagged with:  

2 Responses to “Myror, jag menar SYROR i benen!”

 1. Therese says:

  Du genomförde passet riktigt bra, nästintill perfekt. Lite väl hög fart på första i andra serien. Men det var härligt att du fick känna på den farten. Och ju mer tiden och träningen går, ju mer närmar du dig att köra alla på sub 40”. Och med det sub 40′… :) Grymt bra och var nöjd! Dessutom, kanske det viktigaste – du hade kul! Och med glädje kommer resultat. Om träning och i det här fallet löpning ska vara livet så måste det ju finnas glädje. Bra gjort!

  Kram,
  T

 2. Katarina says:

  T, det var närmast en utomjordisk känsla på den första i andra serien. Nu vet jag hur det ska kännas, allt föll på plats perfekt; flyt, teknik, tryck, andning…
  Sen blev de återstående tre ett lång syrabad, men det var det värt!

  Så otroligt spännande vad du dukar fram vecka för vecka :)

  Kram

Leave a Reply