Räddad av Rune

On March 30, 2009, in Generelt, by Katarina

För ett par veckor sedan fick vi en försändelse av Runes Energikakor hem i brevlådan. Rune Larsson som är upphovsman till dessa bars är ultrapionjär i Sverige, och det finns nog inte många i löparvärlden som inte känner till honom. Barsen görs av naturliga råvaror som havre, socker, grädde, nötter sirap samt veg.olja. En knäckig smak med crunchiga nötter gör den otroligt god att tugga i sig. Speciellt om man har tröttnat på stabiliseringsmedel emulgering och andra syntetiska smakgivare.

Just det här med avsaknaden av konsistensgivare gör att barsen blir hårda i minusgrader, så ska de med ut på vintern lägger man dem nära kroppen!  Men över nollan har de en bra konsistens, lagom sega utan att bli hårda eller smuliga. De kräver dock att man tuggar dem, så det är inget man tuggar i sig när man går för rött i någon utbrytning eller backe. Varje bar innehåller 40 g och rekommendationen är 2st per timme (person på 70kg). Jag klarar mig på 1/timme, väger 54 kg.

En av dessa bars verkade ytterst moralhöjande under skräckfärden förra måndagen. I Ryd tuggade jag i mig en och det smakade ljuvligt. Var kall, hade ont i mina händer och ville bara hem, och smaken av nötter, grädde, socker och havre var som balsam för kropp och själ!
Tack Rune, du tog mig ända hem!!

Och apropå hem. Jag har har 10 km kvar till 2000km.
TIO KILOMETER, EN MIL!!!

Tagged with:  

5 Responses to “Räddad av Rune”

 1. Dom låter grymt goda. Har tänkt att baka sånna hur länge som helst, men det är svårt att få tummen ur…. var köper man dom? Dags att inse sina begränsningar i köket….

 2. Katarina says:

  Beställ dem på nätet, klicka på länken till vänster! Ange gärna om du beställer att du sett dem här.

  Att dom är förpackade gör det hela lite enklare när man ex ska resa iväg, tävla osv.
  Baka själv kan man ju göra i viss utsträckning men jag orkar inte kladda med bakplåtspapper.

 3. Anna says:

  10k är ju ingenting. Du är bra du, visste att du skulle fixa det. Jag testade faktiskt att göra Runes kakor för några år sen, de är jättegoda och super att ha med sig. MEN för mig blir det att beställa, det är ju så mycket enklare. Jag är mammaledig ons-fre denna veckan. Är upptagen viss del av dagarna men är du ledig så kanske vi kan få til en date.

 4. Åsa says:

  Rune har räddat mig med! Och det vid vårt allra första möte i lördags. Mot slutet av min andra timme på Spinn of Hope kände jag ett plötsligt sug i magen och trevade rätt på kakan jag fått vid ingången. Utan tvekan den godaste energikaka jag har käkat. Den smakade som sagt knäck. Sedan körde jag skiten ur det där spinningpasset :-)

 5. Katarina says:

  Anna, tack för att du tror på mig :) Mailar dig.

  Åsa, haha vad härligt att Rune inte bara räddar löpare utan numera också cyklister :)
  Undra om han kan rädda oss på Mallorca också… Shiiiiit nu är det ju snart dags!!!

Leave a Reply