Mallorca, Påskafton

On April 12, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

Fredag, resdag, nästan utan missöden- vi glömde lägga Emils snuttefilt i handbagaget…
Flög ner med Air Berlin, ett lågprisbolag vi absolut kan rekommendera. Bra service till liten peng. Halvfullt flyg bidrog till ankomst 15 minuter före utsatt tid och att allt bagage kom med samma flyg.

Lördag- ”Klostret, 209km”. Avcykling kl 11.00. 15 minuters försening dock, vissa kör lika hårt i baren som på cykel… Hur de lyckas är för mig en gåta, hade jag druckit mig berusad och stannat uppe till tidig morgon hade jag inte kommit en meter dagen efter.

Lugnt och fint genom Palma ut till Arenal, sedan medvind och stadiga 40-45 km/h utmed kusten. La mig längst bak och bara åkte med. I Felanitx (95km) stoppade de som inte skulle gå med upp till Klostret (9 km tor) här blev det tyvärr splittring eftersom Kasper, Nikoline och jag valde att rulla i förväg pga kylan. I Porreres lyckas vi välja fel sida av Randa och kom ner i Lluc Major, Nikoline körde hem över Palma, jag och Kasper fortsatte in mot Algaida för att ev bli inhämtade av gruppen. Regnet hängde strax framför oss men vi klarade oss genom St Maria och ända upp till Calvia innan det slutligen kom ikapp. Efter 180 km, dvs i klättringen upp till Calvia så kommer resten av gruppen ifatt. Kasper jagar med upp till Calvia, själv är jag är rätt sleten i benen och satsar på ett lungt fint tempo. Datorn visar 190 km när vi väl är hemma och ett snitt runt 30 km/h. En relativt hård, men väldigt bra dag för självförtroendet.

Söndag idag, kyligt. Vad vi kan se på väderprognosen så är det snudd på varmare hemma. Men det vänder fort här, och vi sätter vårt hopp till att vi kan få ett par dagar med riktigt varmt väder. Än så länge har inte mina armvärmare varit av…

Idag blir det lungt, lite ovisst om det blir cykel eller ett av mina minipass löpning. Himmlen öppnade sig precis men vägarna torkar snabbt om det klarnar upp.

Gårdagens bragd går till Kasper som körde 190 km på en ”Runes Energikaka” och 1 liter äppeljuice!

Själv är jag oerhört glad för de förändringar jag gjort träningsmässigt under vårvintern. Tack vare coach T:s sura karameller klara jag syratoppar bättre än förr, vilket räddade mina ben under några långa men sega backar igår. De riktiga bergen sparar vi till tisdag och då räknar jag med att bli satt av innan vi är uppe i Calvia. Det är  hårda grabbar jag kör med…

Tagged with:  

2 Responses to “Mallorca, Påskafton”

  1. Tjoho vilken cykeltur!! Superbra jobbat!

Leave a Reply