Mallorca dag 3-4

On April 15, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

Kylan har hållit oss i sitt grepp och regnet har legat och lurat bakom krökarna.

Söndag blev en tuff dag för mig, dag tre brukar jag som regel uppleva som hård med känsla av spaghettiben och lite högre puls, så jag var mentalt förberedd. Ut via Palma och Arenal, återigen längst kusten innan vi skar in mot Lluc Major och över Randa. Sen började gatloppet. Det kördes gris på den lilla smala vägen kantad av stenmurar och fylld med hål. Bara gasa ikapp efter varje krök. Hemfärd vi St Maria och en avslutande klättring upp till Calvia som påminde mig om varför jag inte vill tävla i D-elit igen. Det är tydligen viktigt att vara före ”svenskan”.  “Danmark” var först över toppen men sen körde “Sverige” om och vederbörande kunde inte inte följa med. Tränar inte på heltid och är inte fullt sponsrad. Så jag förstår inte poängen. Är överhuvud taget inte här för att spänna muskler, är bara glad att jag sitter med hem och att jag är med hyffsat upp i bergen. Nerför är inga problem, där finns det grabbar som inte kan följa mig (inga namn nämnda).

Dolph har ganska roligt åt det här med ”kvinnornas kamp” och efter bergstappen igår så flög djävulen i honom. I sista backen hem hör man ”första tjej på toppen vinner X”. Då flög djävulen i mig också. Det enda jag vann var sura ben för jag hörde aldrig vad vinsten var. Och sen fick jag lida hela vägen hem eftersom jag helst skulle ha körts av hjul. Men gamla kärringar har sega ben och jag satt  kvar som en sugkopp.

Gårdagen blev förövrigt fantastiskt fin uppe i bergen. Över till Soller och upp till ”Apelsinkiosken”. De flesta körde ner till Sa Calobra, jag valde att stanna kvar eftersom vi har relativt många cykeldagar kvar. Kör jag mig helt i botten redan nu räcker det inte med en vilodag. Hem via Inca och Palma. 130Km totalt, snitthastighet 26,5 km/h.
Solen kom till sist och cykelbränna är ett faktum.

Fram till idag har jag kört 450km. Kasper tror vi kommer upp i 1000km här nere. Möjligvis hamnar jag lite under eftersom jag prioriterar mina minipass löpning på vilodagarna.

Utrustningsmässigt är jag väldigt nöjd med min Focus Cayo. Den är lätt och styv, accelererar snabbt och är väldigt precis i nerförkörningarna. Kör med Schwalbe Ultremo som har grymt grepp och delvis bidrar till att jag kör så snabbt nerför.

Runes Energikakor har också fått bekänna färg, gott om långvarig energi, lagom tuggmotstånd, och god smak.

Ett extra tack till Ove på Reskin Scandinavia. Bike Patch är verkligen en fantastikst produkt. Har man problem med känslig hud och lätt får skav så förstår man vad jag menar. Efter snart 500km är jag helt fri från skav!

Vilodag idag. Coach T har skrivit att benen ska bestämma, inte huvudet, om det ska springas.

Hallå benen, vad säger ni?

Tagged with:  

2 Responses to “Mallorca dag 3-4”

  1. Anna says:

    Ja, vad säger benen? Härligt att solen tittade fram på er. Det låter som om ni har en tuff men härlig vecka. Det ska ju kännas. Just nu är mitt mantar “jag ska springa hela livet, vad gör då några sjukdagar”. Du är klok Katarina.

  2. Jag skulle i motsats till Anna säga “du är inte klok Katarina!”
    45 mil på cykeln är ju rent galet :)
    Jag är impad – mycket bra jobbat!

Leave a Reply