Etapp 2, 19 juli, 3384 hm.

On May 6, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

Give it to me baby, aha aha…

JBT-2009 02 Reith-Mayrhofen H-Profil.indd

Stage 1:  Mittenwald – Reith im Alpbachtal
Stage 2:  Reith im Alpbachtal – Mayrhofen
Stage 3:  Mayrhofen – Brixen
Stage 4:  Brixen – St. Christina
Stage 5:  St. Christina – Sarnthein
Stage 6:  Sarnthein – Kaltern
Stage 7:  Kaltern – Andalo
Stage 8:  Andalo – Riva del Garda   
73,00 km  - 
88,17 km  - 
94,83 km  - 
83,52 km  - 
82,20 km  - 
77,40 km  - 
73,63 km  - 
60,71 km  - 
1976 hm
3384 hm
2127 hm
3665 hm
3297 hm
3173 hm
3041 hm
1454 hm

Här ligger jag som en död sill och har ont överallt, öron, hals, muskler…

Har nästan glömt hur det känns, har varit däckad av magsjuka en helg under våren, men den sista riktiga förkylningen hade jag veckan innan Gran Canaria. Så jag har tränat på bra under lång tid.

Insåg igår att det kommer bli en rygga, för ingen kommer vänta med en torr underställströja och vindjacka när vi går i mål… Och det är ju verkligen jättebra för återhämtningen att stå och frysa med tom mage. Nä, i det här fallet måste hälsan gå före snobben. Om inte någon frivilligt vill ställa upp som chaufför/cykelmek/pizzabud/tvättautomat/massör under ett par dagar i juli? Du kan få min finishertröja (så måste jag gå i mål).

Nä men ärligt, ser det inte underbart ut. Vi börjar med en liten nätt klättring på 525 höjdmeter. Sen åker vi ner alla meter innan nästa klättring på 1100 höjdmeter tar vid. Sen blir det downhill igen innan vi ska klättra de sista 1400 hm innan det blir 1700 nedåtgående meter. Al Dente någon. Knappast…

Dag två kommer jag sannolikt vara ödmjuk inför livet vid målgång.

Men jag klättrar hellre 2000 hm än är förkyld, bara så ni vet.

Tagged with:  

8 Responses to “Etapp 2, 19 juli, 3384 hm.”

 1. Hanna says:

  :-D nu kom jag på det smartaste. Björn hade ju faktiskt stor-rygga med lite extragrejer för att jag skulle slippa (på mina späda axlar). Du får helt enkelt låta Kasper bära dina överdragskläder i en ful men praktisk ryggsäck.

 2. Katarina says:

  Jag kom också på denna perfekta lösning. Kasper såg helt oförstående ut. Inte ens när jag förklarade att det kommer spara på den som är svagast förstod han det briljanta i idén. Fast nu har jag bättre argument, att du som cyklat Capen tyckte det var en bra idé och att Björn faktiskt körde med stor rygga för att du skulle slippa!! Tack Hanna :)

 3. Kasper says:

  OK, med mig. Pr. kilo proviant jeg skal køre med for dig, skal du modsvarende sørge for at jeg går ned i vægt :D
  Men det løser ikke dit problem med din sutteflaske.

 4. Förkylning är skit. Ska vi deppa ihop?

 5. Anna says:

  Hata förkylning!!! Se nu till att bli frisk Katarina, jag vet att det är pissigt men det kommer vända och då jäklar. Som du skrev, många mil finns i benen så när det väl släpper så kommer inget hindra dig från en grym till på varvet.

 6. Katarina says:

  Anna, nej inget depp. Vi ska peppa varandra :) This is life och därför måste man ha tillräckligt många tåg och peronger så det aldrig är “sista tåget” som går. Du är fit for fight i Göteborg och sen rullar det på ända fram till Stockholm!! Jag värmer upp inför sista spurt mot alperna och jag börjar med Göteborg.

  Anna, precis vad jag legat och tänkt på, alla mil jag cyklat och sprungit innan jag däckade. En liten försämring får jag så klart räkna med, men jag vet om det och får rätta mig efter det den 16:e. Det kan gå precis hur som helst och jag lämnar allt öppet :)

 7. Snorkfröken says:

  Jag som inte är riktigt haj på dethär med cykling – hur länge beräknas etappen ta? Hoppas att förkylningen går över! Inte kul att vara däckad.

 8. Katarina says:

  Ja du Snorkfröken. Cykel kan var svårspått. I det här fallet så tittade vi på en liknande etapp och där kom första mixteam in på 4.20 och sista på 9h. Jag har inte en aning hur lång tid det kommer ta, det beror på så många faktorer ex kökörning i starten, punka, tekniska problem, underlag, hur vi mår, hur pigga benen är osv.
  Så du får vänta till juli :)

Leave a Reply