Number 8

On May 13, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

IMG_5106 
Mitt doping, brunt sockervatten.

För några månader sedan såg jag hur Kasper lyste upp vid datorn.  “De söker idrottare för en EPO studie i Köpenhamn”. 

Vi har ganska högt i tak i vår lägenhet och lever med det faktum att man aldrig vet vem som tar det. Jag älskar inte cykelsporten desto mindre trots alla skandaler och allt fusk. Min kärlek är djupare än så. Människor kommer alltid försöka ta genvägar, det enda man med säkerhet kan påverka är sin egen inställning.

Idag läste jag om en studie där man givit cyklister amfetamin. De kom 32% längre jmf med kontrollgruppen. Perifer utmattning är alltså underordnad central utmattning. Ni kan googla  “central governor hypothesis”. Tänk på det nu ni som kan gasa i helgen. Det är INTE benen som styr.

För egen del vet jag av erfarenhet att jag simmar bättre om jag “intagit alkoholhaltiga drycker”. Nu blev jag plötsligt pinsamt medveten om att mitt argument för att lägga ner simträningen inte längre håller, det sitter alltså i huvudet… Men jag måste samtidigt förtydliga att jag INTE rekommenderar att man använder några som helst rusningsmedel i samband med idrott. Det kan var både fusk och förenat med direkt livsfara.

Men det bästa i kråksången är att kapacitet (talang?) alltså inte enbart handlar om cirkulatorisk kapacitet och muskelfibrer. Utan vem som sitter i kontrolltornet.

Förövrig så kan jag upplysa alla er som hatar knästrumpor om att de gör dig till en bättre löpare, däremot såg man ingen återhämtande effekt. Kom aldrig så långt att jag penetrerade studiens design, så jag vet inte hur mång mm Hg som krävs. Skins är grymma att springa i, det är min erfarenhet. Men jag kanske bara blir mer aerodynamisk…

Så ska det här fortsätta med evig sjukdom så får jag väl ställa mig till vetenskapens förfogande. Fast jag hade nog åkt ut redan under screeningen…

Och har du en allmänt tråkig dag kan du läsa om hur du kan förbättra dig som tempocyklist här. (nej, det är inte Öjer den här gången)
Det har ju skrivits en del om det här, men tyvärr finns det många felaktigheter i det som återgivits. Gå direkt till källan, det gör det så mycket enklare.

Slut från sjukstugan.

Tagged with:  

3 Responses to “Number 8”

 1. jonas l says:

  bra doping du sysslar med där på bilden. Kiviks svarta vinbärsdryck är fin med. Krya på dig

 2. Anders says:

  Just det, inga ursäkter till att inte simma längre… jag reserverar en plats i bilen till Göteborg triathlon.

 3. Kasper says:

  hehe cyklister svømmer da ikke ..
  Vand er noget man gør cyklen ren med ;o)

Leave a Reply