Blå linje

On May 14, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

Buss, tåg eller spårvagn?

Alla stora städer i Sverige har sin egen blå linje, eller rättare sagt sina. Malmö har ett par stycken. Suddiga märken som vittnar om tusentals fötter som sprungit förbi just där. När den blå linjen efter ett år i dvala åter fylls i ,då vet man, nu är det allvar.

Den blå linjen i Malmö innebar att jag satte nytt pers på 10k. När jag tog mig an den sista kilometern på Roskildevägen hörde jag hur Bo ropade att jag skulle knäcka mitt gamla rekord. Precis som Vilgots mamma Anna, springer jag bättre efter att sjävl ha blivit mamma.

Får nog sannolikt möjlighet att följa den blå linjen i Göteborg på lördag. Provsprang ett kort pass igår,  men det kändes inte helt hundra. Taktiken är därför helvila fram till lördag. Och som någon klokt påtalade, jag har tränat bra hela vintern och det är inte pga någon skada jag ev tvingas ställa in. Förkylningen läker ut och sen kan jag köra på som innan.

Som grädde på moset så kan ingen av oss sova heller. Stackars lilla Emil har gråtit och skrikit hela natten eftersom alla hans koppor kliar. Det finns ingenting som får en mors alla varningsklockor ringa samtidigt som ett tröstlöst barn. Ingenting hjälpte, absolut ingenting. Han grät sig till sömns. Det har aldrig hänt tidigare och jag vill aldrig uppleva det igen…
Idag har kylbalsam inhandlats och Tavegyl skrivits ut på recept. Hade dock mina onda aningar när jag läste “Kan orsak dåsighet” på etiketten.
Och mycket riktigt, 30 minuter efter att lösningen inmundigats har Emil cirkusuppvisning i sängen. Det tjoas och tjimmas, voltas och kastas lakan, kuddar, madrasser.
Han är en “tvärtemot” precis som sin mor…

För att återkoppla till föregående bloggning så har jag nu gjort  lite efterforskning och kommit fram till att det är den här deon man ska använda. En svindyr historia som jag dissade i butiken. Men när den fått lika bra betyg som en annan deo med 5% aluminiumklorid så gav jag med mig och beställde. Nu ska den testas, och funkar den på mig, funkar den på alla.

Sen kan man som Kasper  tycka att det är en droppe i havet när man får i sig så mycket annat konstigt. Men man får börja i liten skala. Vi använder tex Runes Energikakor som inte innehåller konserveringsmedel eller stabiliseringsmedel, dricker nästan ingen Cola light längre, väsentlig mindre snask med färgämnen, minimalt med färdigmat osv. Tom Kasper  har börjat välja ekologisk varor.

Det finns mycket mer vi i våran familj kan göra, men jag tror det är som med träning. Det är en livsstilsförändring. Och ändrar man allt på en gång blir det svårt att orka hela vägen.

Nu ska jag orka hela vägen fram till Göteborg och där ska jag fira att jag är frisk och att den allra sista etappen av projekt “Träning inför TransAlp” kan börja!

IMG_5178
Kläderna till TransAlp är klara!

Tagged with:  

11 Responses to “Blå linje”

 1. Snorkfröken says:

  Snygg cykeltröja! Och härligt att du kan starta på lördag! Heja heja!

 2. Kasper says:

  Hehe.. Det Katarina ikke ved, er at jeg kun handler økologisk når det er billigere end den normale vare :D

 3. Katarina says:

  Tack Snorkfröken :)

  Maken, jag visste att det var något skumt med de vita bönorna, alla var typ halva!!!

 4. Andréa says:

  Vad skönt att du kan springa! Verkar som de flesta som varit sjuka repar sig lagom till lördag!

 5. Anna says:

  katarina, vila nu och spring på lördag. Du har ju en hel sommar på dig att springa lopp och framförallt att cykla lopp!! Stackars Emil, det gjorde ont i hjärtat att läsa om er natt. Hoppas han sover bättre i natt. Fråga, visst gick det rysligt snabbt för dig förra året på Malmö 10k? Och ska du springa i år igen? jag funderar på det om inte Daniel ska ge sig på 5k.

 6. Härligt att du kommer till start på lördag! Nu återstår bara vila, äta och göra det bästa av situationen. Hoppas vi ses i myllret :)

 7. Katarina says:

  Andréa, ja jag är glad att det äntligen börjar släppa. Kommer ha grym träningsvärk på söndag :)

  Anna, haha, grymt snabbt, nja, Therese är grymt snabb, jag är semisnabb :) 44.30 blev det.
  Jag vet inte om Malmö 10k. Får rulla igång träningen igen, så får vi se hur det känns. Cyklingen måste vara prio ett nu. Men jag kommer springa minst två pass/vecka.

  Emil är däckad efter sin cirkusuppvisning. Jag hoppas det håller hela natten.

 8. Katarina says:

  …och där smög sig Anna in :)
  YES!
  Jag säger bara;

  ALLA TJEJER ÄR NI KLARA?

 9. Lena says:

  In på min blogg och rapportera, jag behöver startnummer, startgrupp och namn och outfit, så att jag kan heja, heja, heja i morgon;)
  Lycka till!!!

 10. Therese says:

  Underbart att du kommer upp till soliga Göteborg. Imorgon firar loppet 30 år och inget av alla dessa år har det regnat under loppet. Inte heller imorgon. Det perfekta löparvädret väntar oss. Soligt, 17 grader och fullproppade gator med goa gubbar som hejar oss fram. Kan det bli roligare?! Nej, det kan det inte. Om jag lovar att försöka skippa alla onda prestationstankar och bara ha kul så kan väl du Myggis lova detsamma?! Vi ska bara ha roligt. OCH det är inte så bara det. Vi gillar ju detta! Fortsätt kurera dig nu, så ses vi imorgon.
  Kramar,
  T

 11. Katarina says:

  OK T, som den scout (jag inte) är så lovar jag och svär, inga fler prestationstankar :)
  Just for the pleasure and the love.

  Vi ses!!!!
  Kram

Leave a Reply