21,1 km med ont i benen.

On May 17, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

Det blir kortfattat om Göteborgsvarvet. En fantastisk dag, tack Anna, Therese och Henrik. Det är er jag kommer tänka tillbaka på. Inte varvet.

Det var bara hemskt från början till slut. En kropp som inte ville, en puls som var skyhög utan att jag ansträngde mig. När jag har 177 i puls så har jag hög andningsfrekvens, inte igår. Men ingenting var normalt. Vid 7 km hade jag lika ont i benen som jag normalt har vid 17 km. Men då är det bara 4 km kvar och inga problem. Jag hade två val. Att inte starta eller fullfölja. Jag startade men plockade av mig chipet vid 20 km, någon officiell tid finns inte, jag ville ha det så. Var där för att prestera, inte genomföra. Är det någon som vill ha min tid så ring. Jag vägrar skriva den, sätta den på pränt. Den finns men ändå inte.

Vet inte om jag vill springa Göteborgsvarvet igen. Trots att jag hade det hyffsat bra  i grupp 2 så var det ändå trångt och knöligt. Kanske för mycket folk för min smak? Och inte ens när jag kom in på avenyn (fattade inte att jag var på toppen innan jag morsade på Poseidon) var det kul.
Eller så var det bara inte min dag.

Kroppen mår inget vidare. Har såklart ont i benen men också generellt överallt. Frossa, illamående. ..
Att ligga sjuk två veckor och ställa sig på startlinjen till en halvmara är inget jag kommer göra igen, och jag rekommenderar ingen annan att göra det heller. Men jag behöver aldrig fundera på hur det kunde ha gått. Jag vet.

Hoppas nu botten är nådd. Ska samla  ihop mig, hämta ny kraft. Vi får se hur lång tid det tar.

Tagged with:  

16 Responses to “21,1 km med ont i benen.”

 1. Snorkfröken says:

  Nej vad trist. Vila, fokusera på annat, försök att inte stressa över sjukdomen. Allt har sin tid – och viktigast är att du mår bra, och blir frisk!

 2. Katarina says:

  Du har så rätt snorkfröken. Allt har sin tid och att försöka forcera blir aldrig bra.

 3. Anna says:

  Katarina, tack för det bästa sällskapet och peppen. Jag vet, det är skit nu. Vila är det viktigaste så ta hand om dig. Du har den största utmaningen framför dig, och ärligt, vad är ett Göteborgsvarv mot Trans Alp!

 4. Katarina says:

  Anna, du har både en vass hjärna och grymma armbågar, är grymt impad av din prestation igår- bäst när det gäller! Nu ska jag komma på fötter och sen blir det gatlopp i Malmborgsbacken.

 5. Therese says:

  Det var jättekul att se dig här i Göteborg! Hoppas vi får tillfälle för fler trevliga träffar framöver (kanske redan i juni nere hos er…). Och vad kan man begära av sig själv när man legat sjuk och inte kunnat träna, när inte kroppen hunnit läka och när man mentalt inte har kunnat förbereda sig. Inte ens när man gjort allt perfekt innan med träning och laddning så får man en garanti för att det går bra. Så du får inte begära mer av dig själv. Tycker du gjorde det riktigt bra! Och det var en ren chansning att du ställde upp. Nu har du en genomkörare i kroppen och om du ångrar dig på Varvet så kan du banan och vet vad som väntar. Nu ska du koncentrera dig på att må bra och sedan har du årets största utmaning framför dig. Större än någon av oss andra har. Det du. Det är grymt coolt, om något!

  Kramar,
  Therese (Henrik hälsar)

 6. Katarina says:

  Therese, jag läste precis din blogg och skrattade gott åt att du redan bestämt att du ska springa nästa år!!
  Ska jag springa Varvet igen ska det vara för festen, bara för festen. Såklart ska jag springa fort och ta ut mig. Men det ska vara kravlöst. Kanske kommer jag aldrig få en tid, jag kommer vara löparen som år efter år aldrig får en sluttid. Till dom tvingar mig att svälja chipet :)
  Perset ska slås, men det blir på en annan bana!
  Dags att gå vidare.
  Kram till er båda!

 7. Så tråkigt att det inte funkade, men som vi sa innan: man får ta det för vad det är. Du hade inte förutsättningarna, det har man inte när man varit sjuk och inte hunnit återhämta sig. Det är en prestation att du överhuvudtaget bemödade dig med att ta dig i mål trots att du lämnat in chipet. Nu hoppas jag du får bli frisk på riktigt och fortsätta din väg mot det tuffa målet som väntar!

  Sen hoppas jag vi ses i GÖteborg nästa år igen. För det är ett grymt härligt lopp när allting klaffar.

  Stor kram och miljoner pepp

 8. Andréa says:

  tråkigt.. men du kommer igen!

 9. Therese says:

  Haha. Tror du kommer springa igen också. Och jag lovar att du ska slippa att svälja chipet. Men jag springer enbart för att brandmans Brink (som du missade pga tåget) ska få slå mig. Har tagit honom två år i rad (och i år sprang han förbi mig men höll tråkigt nog inte in i mål). Förra året var han tvåa i brandmans-SM nu var han fyra. Så om han kan ha mig som hare så kanske han kan vinna… ;) Jag tar alltid en för laget… ;) Du kommer persa så det skriker om det. Och det är en njutning att springa på nya banor, så det tycker jag absolut att du ska göra. Distansen är det inget fel på. Du kommer slå dig själv om och om igen tror jag.

  :)
  T

 10. Katarina says:

  RacerAnna, ja jag vill kanske ha revanch på att jag fick en så negativ upplevelse av årets folkfest i Göteborg. Ska bada skumbad i Poseidon efter loppet och ha med mig en stor flaska gott bubbel :)

  Andréa, jag jobbar på det :D

 11. Katarina says:

  T. OK, det är en miltid på 44 eller snabbare som gäller på kontrollmätt banan. Ska jag starta igen så blir det grupp 2. Annars hinner jag inte till festen!!

 12. Lena says:

  Vi har bottnat… Nästa år, blir vårt år oavsett om det blir något GV eller ej. Ta hand om dig!

 13. Johan C says:

  Varför springa när du kan cykla?
  Du ska vara nöjd med din envishet iallafall!

 14. Kasper says:

  Johan C: Netop, derfor kommer hun i östtysk träningslejr den næste måned :D

  Vi ses en onsdag snart igen.

 15. Åsa says:

  Tänk all sammanlagd tid du mått bättre och sprungit bättre i hela ditt liv. Och tänk på alla kommande löprundor som kommer att överträffa det här tusen gånger om. Då är det här lilla struntloppet bara en fjärt i rymden i totalen. Inte ens värt att lägga tankeenergi på.
  Snart känns nog allt rätt igen. Kraftkram!

 16. Katarina says:

  Lena, ja eller hur botten är nådd. Vi kommer igen på uppstuds!

  Johan, ja du hör ju själv :)

  Åsa,ja, total mesfjärt :)

Leave a Reply