Mör som rumsvarmt smör…

On June 20, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

SNC11196

Hallå benen…

111,6 km, 2999 hm och 4.59 h.

Kände mig ganska stark de första 2 h, men sedan dalade jag som en fallande stjärna. Regnet gjorde grusvägarna sugande sega, men jag hade inte den där jobbiga brännande känslan i benen som förra helgen. Idag var jag bara trött i pumpen.

Vi passerade Nytebodaskogen, ett skrämmande exempel vad som händer när mänsklig dumhet får råda. Nytebodaskogen är ett naturreservat med gammelskog. Under Gudrun och Per blåste stora delar av beståndet ner och man gömde sig bakom faktum att det är ett naturreservat och menade att man inte behövde ta bort nerfallna träd (som annars alla markägare är  skyldiga till enligt lag) Idag finns i princip ingen levande fur kvar. De träd som fortfarande står upp är barklösa och döende pga barkborreangrepp. Överallt fanns skyltar som varnade för fallande träd… Nytebodaskogen är döende. Markägare i närområdet riskerar även de att få sin skog förstörd och ingen kan längre njuta av själva reservatet.

Självklart ska man låta naturen ha sin gång i ett reservat, och träd som dör eller blåser ner kan som regel ligga. Men i det här fallet är det inte tal om annat en skandal och dumhet.

Men förutom döden och förintelsen i Nytebodaskogen så har vi tillbringa fem timmar i levande, grönskande skog. Kasper la in en tur i GPS:en och vi har kört lite andra vägar in i Blekinge och tillbaka utan att köra många meter på landsväg. Vi skippad också Skåneleden som många gånger är väldigt svårcyklad om man inte kört den specifika sträckan innan. Vi har väl snart kartlagt  de ostliga delarna av leden och vet vilka partier vi ska undvika för att slippa bära.

Nu laddar vi för morgondagen. Vångabacken ligger som förslag.

Tur att jag ska till naprapaten på tisdag…

Tagged with:  

Leave a Reply