Från och med nu

On June 26, 2009, in Generelt, by Katarina

trans alp klättring vy

förmodar jag att ni som tycker att Transalp är ointressant kan sluta läsa, och återkomma i mitten av augusti, då vi förhoppningsvis börjar skriva om höstens tävlingar.

Från och med nu kretsar det mesta kring Transalp. 22 dagar till start, 29 dagar till målgångsbad i Gardasjön.

Skavsårsplåster, förband, munsårsgojja… Tankarna kretsar kring detaljer, de där små sakerna som kan göra hela härligheten till ett åtta dagar långt lidanden. “Små sår och fattiga vänner ska man inte förakta”. Det ligger en historisk visdom bakom dessa uttryck.

Vet du vilka uttryck din kropp tar när den utsätts för extrem press?

Jag vet vilka ovälkomna överraskningar jag har vilandes i vissa ganglier. Ett dunkande munsår är inte roligt att köra runt med i gassande sol eller hällande regn. Zovirax på pump är inhandlat.

Om Lingonveckan inträffar blir det en kur med CykloF för att minimera järnförlusten och behovet att stanna och byta plugg.

Och vad gäller smärtstillande läkemedel får nog Ipren och Voltaren stanna hemma den här gången. NSAID-preparat minskar hormonet prostaglandin som reglerar genomblödningen i njurarna. Vid långvariga fysisk ansträngning som ex Transalp finns alltid en risk för vätskebrist. En kombination av NSAID-preparat och vätskebrist kan orsaka njursvikt.

Dessutom är NSAID-prep cox- hämmare. Cox har en skyddande effekt på hjärtat. Känns inte fair att hämma detta enzym.

Efter transalp känns det däremot säkert att ta NSAID för att minska och påskynda läkning av de ev inflammationer som uppstått.

Så vid behov av smärtlindring får det bli Alvedon fram till etapp 7. För efter etapp 8 ska det firas med bubblande drycker och dessa drycker är inte kompatibla med paracetamol.

Så ni som gillar detaljer, förberedelser och stora tävlingar, häng med!

Ni andra, vi hörs i augusti!

Tagged with:  

2 Responses to “Från och med nu”

  1. Shit vad spännande! Jag hänger absolut med på ett hörn!

  2. Lasse says:

    Detta är underhållning på hög nivå! Kör hårt, tummar hålls i soliga Göteborg!

Leave a Reply