Galet hungrig

On June 26, 2009, in Generelt, by Katarina

Bild083
Ögonen går i kors…

Skönt trötta ben igår.
500km cyklade på mindre än en vecka.

Har medvetet byggt pass på pass och väntat på den där känslan jag hade i benen igår. Den där känslan jag kommer ha dag tre på Transalp. Kanske redan dag två. Den där känslan som avgör loppet.

Utmaningen började redan på uppvärmningen. Det blåste hårt, riktigt hårt och jag fick ta rejält med höjd för att hinna ut till parkeringen, Skabersjö, utan att dra på mig syra redan på uppvärmningsrullningen. Stan stod stilla kan man säga, trots min blygsamma hastighet flög jag förbi cyklister som i princip inte rörde sig frammåt. Det såg helt absurt ut, de stod upp och trampade men kom ingen vart medans jag gled om. “Är vi i samma verklighet?” funderade jag gång på gång. Höll mig fint pulsmässigt men kände att jag nog skulle få det tufft under dagens pass. Mötte upp Edvard i Skabersjö och hade tur, det blev bara vi, så vi bestämde att köra alla tekniska partier i jämn fart. Båda hade ben som känt på syra dagarna innan.

Rullade ut till Bökeberg och körde varvet motsols. Jag hittar fortfarande inte, men har som mål att jag till hösten ska kunna hitta runt själv de dagar jag inte kan träna med någon anna terrängcyklist.

“Den där känslan” fanns där och lurade. Den där när man kör på fotknölarna. På två ställen fick jag ta i rejält, två stigningar där surheten snabbt kom stigande. Men huvudet var med och mötte upp fint när benen började lipa.

Hungrig som en ulv var jag också. Lassade i mig en Runekaka efter uppvärmningen och slukade snabbt en andra innan hemrullet började. Surfade ner till Bunkeflo för att njuta maximalt av medvinden, fick en fin kantvind därifrån och in till Malmö. I Käglinge övervägde jag faktiskt att stanna på Mc Donalds och klippa ett meal, men besinnade mig och insåg att jag sparar det till det är riktigt illa.

Idag känns kroppen tipp topp. Jag tog mig genom “dag tre” känslan på ett exemplariskt sätt. Föll inte för impulsen att låta de trötta benen stå som segrare. Kommer vara trött på Transalp. Men det hjälper inte, jag måste fortsätta cykla för att ta mig i mål.

Är inte i superform som Kasper, men det är mycket som faktiskt fungerar. Huvudet funkar, näringsintaget under ansträngning funkar, cykeln funkar…

Basilikan lät jag bli, men det blev ett stor lass ris och gryta och på det jordgubbar. Stora som ni ser.

Bild084 
Klorofyll är bra, ät stjälken!

Tagged with:  

2 Responses to “Galet hungrig”

  1. Gott med stora jordgubbar. Men ät dig inte mätt på stjälkar, du behöver nog mer gräddglass för att kompensera för dina mastodontrundor :)

  2. Katarina says:

    Grädde och Bregott :)

Leave a Reply