Romeleåsen

On July 3, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

Bild096
Häckeberga.

På programmet stod 100 km med bra tryck i alla stigningar. Lugnt och fint mellan. Vad passar bättre då än en runda på åsen.

Berg har vi inga här nere, eller kanske har vi?  Var går gränsen för att få kallas berg? Ryssberget?
 Men som vis man sa igår “Vi har inga berg här nere, men det finns motvind och tunga växlar”.

Bild095

Iallafall 100km avverkade. Ganska trött. Missade dessutom helt i förberedelserna. Frukosten var allt för klen och tidig, dessutom missade jag att ta med mig ett par  “Runes Energikaka”. Redan i Häckeberga kurrade magen, men jag fyllde den med isoton dryck och tog mig ända hem. Kräsen havremoppe… Sneglade lite på Bageriet i Veberöd, men innan jag bestämt mig var jag långt förbi och drömde sedan om nybakade kanelsnäckor och skolbullar med mycket gult kladd. Från Assatorp drömde jag om en Islatte att svalka mig med. En Islatte med mycket socker. Tänkt svänga förbi Solde men fortsatte raka vägen hem.

Väl hemma blev det en King Size  (600ml) isShake, dvs sojamjölk med vaniljsmak och en blandning av High Five och Holistic proteinpulver. Mixat med massa, massa isbitar.

När den väl var nere satte jag igång med en supersnabb rätt, från tanke till tallrik, 10 minuter.

Tonfisk “basilika” med Tagliatelle:

Koka upp vatten i en vattenkokare, sätt på spisen. Lägg i pastan när det kokar. Öppna en burk tonfisk i olja, häll i en skål, blanda med klippt basilika, dijonsenap och majonäs.

Lägg pastan på tallriken, lägg upp tonfiskröran och servera med körsbärstomter och alfalfagroddar.

Ät och njut!

IMG_5697

Tagged with:  

5 Responses to “Romeleåsen”

 1. Snorkfröken says:

  Vilket effektivt pass det lät som. Men inte speciellt kul att få slut på energi (eller riktigt slut på energi kanske du inte var). Shaken lät riktigt god också!

 2. Katarina says:

  Snorkkis, var mest tom i magen därav hungern. Hade slut på jordnötssmör så jag fick köra rågbröd med bregott och ost. Jordnötssmör är mer “slow release” i min mage.
  Shaken var kall, god och alldeles ljuvlig!

 3. Jag vet att det finns berg i Skåne. Hela Skåneleden är ett stort Mount Everest. I alla fall när jag var ute och sprang där senast….

 4. Anna says:

  Härlig bild. Fasiken vad du cyklar människa. 10 mil på en dag HUA du är bra du. Jag är helt övertygad om att du kommer piska skiten ur bergen i Trans Alp.

 5. jonas l says:

  Läser här för sällan upptäcker jag med jämna mellanrum. Är ju en intressant blogg med stil, ska lägga in den bland favoriter så det blir lite bättre kontinuitet här.

  Maten såg riktigt god ut, förutom groddarna. Får jag komma ihåg en dag när jag har svårt att komma på vad jag ska äta. Idag blev det tonfiskpasta med ansjovis, gott.

Leave a Reply