Etapp 5

On July 22, 2009, in Generelt, transalp, by Katarina

En kort rapport om etapp 5 från St Christina – Sarntal. Fortfarande i startblock B eftersom vi ligger på en 29:e plats totalt sett. Starten var tuff, vi gick direkt in i en brant stigning som började på asfalt och sedan övergick till grusväg. Dagens etapp var historisk eftersom vi skulle klättra 1700 hm i ett svep, något man aldrig gjort innan  i tidigare lopp. Och det var en lång klättring vill vi lova. Folk gick ut för hårt och kroknade allt eftersom vi närmade oss toppen på 2200 hm. Efter det väntade en förfärlig nerkörning som sedan övergick i en ännu hemskare singletrack som vi kom ner för med blotta förskräckelsen. Kasper gjorde en kullerbytta i ett kohål när vi i full fart sneddade över en skidbacke. Som tur var i gräset så han landade mjukt i leran.
Otroligt skönt att rulla i mål. Dagens resultat vet vi inte ännu, men vi återkommer med en längre rapport om denna oändliga klättring som jag aldrig trodde skulle ta slut!

Tack för alla kommentarer, erat stöd därhemma betyder så mycket!

Katarina & Kasper

Tagged with:  

9 Responses to “Etapp 5”

 1. Per says:

  Kör hårt o låt inte de där meskullarna knäcka er!
  Fy satan i h-e vad tuffa ni är. Lycka till och akta skallarna.

 2. Ni är grymma!! Jag är så jäkla imponerad! Way to go!

 3. Anna says:

  Jag har helt missat uppdateringen. Wow, ni är ju hur coola som helst. Det verkar vara ett riktigt monsterlopp ni gett er in på. Hatten av. Värre än såhär kan det väl knappast bli. Emil ska vara stolt som har så tuffa föräldrar.

 4. Snorkkis says:

  1700 hm i ett svep – jag får mjölksyra bara av att läsa det. Alltså vilka tuffingar ni är! Hatten av och tummen upp!

 5. Therese says:

  Ni är verkligen helt fantastiska!

  Äntligen fick jag/vi chansen att uppdatera mig/oss pâ lite mer endorfinstinn-jäklaranamma-text än vad som fâr plats i sms:en. Ni ska vara stolta, verkligen sâ sjukt nöjda och stolta för era fantastiska prestationer i mot- och medlutor!

  Hâller tummar och târ för morgondagens sista etapp och sedan för ett härligt segerbad! Oavsett placeringar och annat “tjafs” sâ är ni riktiga VINNARE!

  Mânga kramar frân de lyckliga träningstokarna i La Santa ;)

 6. Christian Månsson says:

  Gott jobbat och kör hår, verkar vara en riktig utmaning!

 7. Christian Månsson says:

  Glömde visst t:et i hårt! Sånt händer, i allafall mig.

  Kriga på!

 8. Hanna says:

  Var tvungen att gå in och kolla resultatlistan. GRATTIS till en superprestation och en 26e plats !!!

 9. Linda says:

  You did it!!! Grymt bra med 26 plats. Ni måste vara helnöjda. Vad nu då? Denna resan har väl varit alltför spännande för att säga nej till fler liknande. Har precis kommit hem från Nesbyen där super Johan tränade flitigt på cykel.
  Stor kram till er. Linda

Leave a Reply