Fyra timmar och en falafel

On August 31, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

gm söndag
Foto: Mattias Bengtsson

Bockstensturen närmar sig med stormsteg och jag har kattskit i benen. Mentalt ställer jag in mig på att ta mig runt 100km, givetvis så fort jag kan vilket i dagsform inte är speciellt snabbt. Att gå och blir förkyld igen var inte riktigt vad jag tänkt. Helgen som var skulle ha spenderats på cykeln för att få lite mil i benen. Men icke. Igår var jag så pass pigg att jag kunde springa ett kort intervallpass och idag stack jag ut 4 h på MTB, Malmö-Genarp tor. Det obligatoriska nässelbuskaget lyckades jag såklart inte undvika. Tyvärr var just dagens buskage kryddat med björnbärssnår och blodvite uppstod. Lyckades, eller tvingades dessutom att begå hemfridsbrott x 2. Första gången då jag kom helt fel i Genarp och tvingades hoppa över ett staket och hamnade i en trädgård. Men jag kunde se vägen jag skulle till… Det andra brottet utspelade sig i Hyby där jag hamnat ute på en stubbåker och återigen tvingades in i en trädgård. Pinsamt. Men det är nackdelen med att fara runt på okända grusvägar i södra skåne. Antingen hamnar man i en hästhage eller ute på en nyplöjd åker.

Efter fyra timmar blandad körning firade jag med falafel på Kitchen King.  Malmös bästa falafel. Gott, nybakat bröd, goda kikärtsbullar  toppat med god sås… Snabbt, enkelt och billigt. Tidseffektivt att vara nyäten när man kommer hem från träningen!

Vad gäller löpträningen så går jag nu in i höstträningen. Har fått nytt program för v. 36-41. Vi har kastat om  i upplägget så intervallpasset är det långa och distans det korta med möjlighet till förlängning. Och v 41 är det dags för långpass i löpskor igen. Förhoppningsvis kommer hösten innebära att jag med hjälp av ny cykeltränare kan få struktur kring cyklingen. Med löpningen flyter det bara på eftersom jag exakt vet vad jag ska göra varje pass.

Just det, höll på att glömma. Anledningen till skumprundan var ju att utvärdera hur det funkar med flaskställ bakom sadeln. Det funkar inte utan gummicord. Flaskan flög åt H redan på kullarna i Kroksbäck, dvs jag hann inte ens ut ur stan. Men en gummisnodd till håret fixade det hela. Satt som en smäck.

Tagged with:  

Leave a Reply