httpv://www.youtube.com/watch/default.jpg" /> httpv://www.youtube.com/watch/default.jpg" /> httpv://www.youtube.com/watch/0.jpg" /> httpv://www.youtube.com/watch/1.jpg" /> httpv://www.youtube.com/watch/2.jpg" /> httpv://www.youtube.com/watch&hl=en&fs=1&rel=0&autoplay=1" /> httpv://www.youtube.com/watch&hl=en&fs=1&rel=0&autoplay=1">

Spenatsmoothie

On September 1, 2009, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

Som jag skrivit tidigare har jag köpt spenatkonceptet rakt av. Det behöver inte vara spenat, den kan lika gärna vara rödbetor eller annan nitrathaltig grönsak. Men spenat är smart och lättillgängligt. Dessutom har ICA fattat galoppen och säljer nu bladspenat i sparpack vilket gör det ännu billigare. Men jag tycker det är tidsödande och skrymmande med dessa spenatlass. Men, med hjälp av en rawfood bar så har jag löst det i form av en smoothie.

En pressad apelsin som bas, några rejäla nävar spenat, ett par persiljekvistar, pyttelite salt (eller inget) och så smaka av lätt med cayennepeppar(valfritt).  Kör i mixer till perfekt konsistens. Väldigt enkelt får man då i sig en avsevärd mängd spenat. Dessutom var det gott och läckert grönt. 

Testa själv om du är trött på att kissa rosa av riven rödbeta!

Så drog då höstträningen igång på allvar. Även om det är cykeltävlingar ända in i oktober så är det höstträning som gäller på löpfronten. Eftersom kroppen inte riktigt är i balans var jag inte alls löpsugen men förhandlade mig till att genomföra passet utan pulsklocka. La upp min runda utan möjlighet att fuska med distansen. 12 km avverkades i helt ok fart (här får jag gå på känsla) och firades med pallade plommon. På torsdag spänner jag bågen med tvåminutare. Sen får dagsformen säga sitt i Varberg.

Vet ni hur man lockar ut åskådare på cykeltävlingar? Jo, man bjuder på gratis kaffe och kaka på bästa åskådarplats. Gissa om vi ska dit!

httpv://www.youtube.com/watch?v=LT2CJ47kwf4

Och vi ska inte fika vi ska tävla!

Tagged with:  

6 Responses to “Spenatsmoothie”

 1. Anna says:

  Bästa receptet ju men även om du skriver att det är gott har jag svårt att tro det. Ska dock helt klart prova. Det där med att lämna klockan hemma är en hit när löplusten inte finns.

 2. Katarina says:

  Man får dricka den med ett öppet sinne och inte förvänta sig att den smakar mango :)
  Den smakar grönt.

 3. Kasper says:

  Hippie drik :D
  Tror snart køleskabet slår rødder i gulvet.

 4. Spenatsmoothie låter lite scary men jag ska testa….

 5. Mikaela says:

  Fasen vad gott, det är faktiskt inte så läskigt som det låter! Blueberry Lifestyle i Sthlm har en spenatsmoothie på mango, äpplejuice, spenat och spirulina som är en favorit. Ruccola funkar riktigt bra också, t ex ihop med ingefära, för den som vill ha grön variation (fast jag vet ej hur det ligger till med nitrithalten där).

 6. john says:

  uuuuhhh, passa er snart växer det priusar på altanen…

Leave a Reply