Perfect is boring.

On January 7, 2010, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

IMG_6659
Den perfekta svettdroppen.

Jag hade inte tänkt avlägga några nyårslöften. Men jag insåg att jag måste
lova mig själv en sak. I snart fyra år har Kasper upprepat samma mening i olika sammanhang “Du ska vara snällare mot dig själv”.

Jag är min egen största kritiker. Det är bara jag själv i egen hög person som bromsar i alla lägen. Ingen annan. Jag får massa positiv feedback i många situationer, men ändå beter jag mig som en sur gammal kärring mot mig själv.

Vi kan kalla det här “historien om den rosa coctaildressen”. För det här “självdissandet” det slutar nu. Det slutar idag. Självklart kommer jag få jobba med det här under en tid framöver, och konstruktiv kritik måste det alltid finnas plats för. Annars utvecklas man inte.

Men meningen “perfect is boring” innehåller en stor livssanning. Jag är inte perfekt. Jag har sned näsa, alldeles för många födelsemärken, pucklar på låren och tre valkar på magen som sitter som berget. Men sådan är jag och det får jag faktiskt leva med. För om jag rent krasst tittar på mig själv utifrån, så tror jag faktiskt att jag gör så gott jag kan.

Idag knöt jag ihop säcken med något så banalt som en cerise coctailklänning. Sedan lucia har jag letat efter en fin klänning att ha när vi går på lite finare tillställningar. Jag har letat och letat men inte hittat “Den där” klänningen. Och jag köper inget som inte känns hundra, det är bortkastade pengar. Då tar jag hellre något som hänger i garderoben och så får folk tycka att jag har dålig fantasi. Men idag så bara fanns den där. Perfekt på alla sätt och vis till jag tog den på mig. Då kom dom där “pucklarna” på låren fram och besviken bad jag om att få en i svart. Och den var snygg, men inte som den cerisa. Den var JAG! När jag stod och skulle betala den svarta kände jag bara, nej, det här är FEL. Jag vill ha den cerisa. Så jag köpte den och jag tänker känna mig snygg i den även om det inte är “perfekt”. För perfekt är trist.

Perfekt är det som får oss att tveka, att göra undantag och trampa på oss själva.

Så mitt löfte till mig själv är att vara snällare mot mig själv och inte vara så in i bänken självkritisk! Livet är alldeles för kort och skört.

IMG_6670
Utan turban till fest såklart!

 

12 Responses to “Perfect is boring.”

 1. jonas l says:

  Riktigt bra nyårslöfte tycker jag.

 2. Rätt tänkt! Du är jättefin i den cerisa!

 3. Anna says:

  I love it. Så fin den är och så fin du är i den. Känner igen mig själv i mycket du skriver. Starkt att du har en sådan insikt om dig själv och vetskapen om att det blir en smula bättre om man skalar bort det onödiga strävandet efter perfektion och känslan att man aldrig är good enough. Hoppas du finner en fest snart som du kan glida in på med det fina fodralet.

 4. Åsa says:

  Riktigt snyggt! Helt rätt. Jag känner igen det där. Jag hittar alltid något fel och köper det inte om jag inte är 100 % nöjd och oftast blir det svart. Om det inte är träningskläder då älskar jag färg!

 5. kalle abrahamsson says:

  hmm känner igen tankegången måste jag säga
  det är svårt att bryta mönster men som sagt var livet är ju för kort…Kör hårt och kör cerist !!

 6. Andréa says:

  Det var nog det bsäta nyårslöfte jag hört! Tänk om fler kunde tänka lite mera så (inkl jag själv :)

  Snygg blev du också och några pucklar på låren såg jag inte till?

 7. Snorkkis says:

  Verkligen bra löfte! Och vad snygg du var i den färgen. Jag tänker faktiskt försöka vara lite mer o-strikt nu då jag läst detta. Lite mer cerisa!

 8. Ellinor says:

  Så bra nyårslöfte. Det ska vi nog tänka på fler av oss. och bra att du köpte den cerisa. Jag misstänker att de fysiska defekterna som du säger att du har, är bara du som ser. Vi andra ser personen bakom och det gör det yttre vackert. Och det är det som är det viktiga men ack så svåra att se själv.

 9. Ingmarie says:

  Fantastiskt bra skrivet och så himla klokt! Precis den påminnelsen jag behövde just nu faktiskt!Och du ser kanonfin ut i cerise!

 10. Therese says:

  Alltid lika kloka myggan!
  Tack för att du skriver så tänkvärda saker. Så många gånger blir jag påmind om att vi är lika och då inte alltid så positiva likheter, utan just de där negativa som man måste jobba med sig själv för att släppa taget om. Och det är så bra att läsa det du skriver för då inser jag att jag också borde vara lite mer färggrann och släppa tyglarna en aning. Go with the flow. Kanske kan vara ett framtida mantra. Du är bra, nej förresten, bäst, som du är! Glöm inte det.

  Sköt om dig och kramar!
  Therese

 11. anneliten says:

  Underbart inlägg! Jag har en underbar förebild i min närhet. Lite överviktig, men kär sig med stolthet över varje valk – så vill jag vara. Inga tält!

Leave a Reply