Upp i puls och håll hårt

On September 7, 2010, in Generelt, by Katarina
Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

IMG_1348 

Målsättningen med löpträningen detta året var sub 43 på 10k. Det har tagit lite tid att smälta att jag sänkte mitt pers med två hela minuter från förra året. Var kom det ifrån?

Innan starten på Trelleborgsloppet hade jag ingen som helst känsla för vad kroppen kunde prestera. Har haft så många avbrott att kilometertiderna på snabbdistanspassen sväng väldigt kraftigt. Vid två tillfällen under hela året har jag lyckats smälla till men en snittid på 4.12 min/km. Men flertalet har landat kring 4.20-4.30.

Inte i min vildaste fantasi kunde jag tro att kroppen skulle kunna hålla 4.12  i 10 kilometer. Men det gjorde den!

Hårt arbete lönar sig. Hårt slit.

Egentligen är det inget komplicerat recept  Therese givit mig att förvalta. Övervägande tvåminutare, snabbdistans och distanspass. Tre pass i veckan.
Pass som kan genomföras överallt, på cykelbanor, stigar, grusvägar. Pass som inga ursäkter i världen kan sätta stopp för.

I slutet av sommaren sa dock kropp och knopp stopp. Alla motgångar hade mattat min kropp och vilja. Klev av det strukturerade träningståget och lät benen bestämma vad som skulle serveras dag för dag. Långsamt hittade jag tillbaka till löpglädjen igen och klev åter på tåget. Och det är nog hemligheten, att aldrig lägga av helt.

Framför mig ligger tio veckor. Ett fantastiskt träningsprogram med målgång på Bromölla IP den 14:e november. På vägen dit passeras hållplatser som bla Skanörsmilen och DM i Ystad. Tider och placeringar känns oviktiga. Det viktiga är känslan i kroppen. Att jag fått ge allt jag har och vågar ligga på gränsen.

Vägen är lång, vägen är allt.

Upp i puls och håll hårt!

 

8 Responses to “Upp i puls och håll hårt”

 1. Daniel says:

  Du låter sådär härligt fokuserad och jag är övertygad om att du kommer få en grym höst. Känns som du har haft dina problem så det räcker och nu kommer det rulla på för dig! :D

  Har själv funderat på en halvmara under november. Väljer mellan Bromölla och Jämjöhalvan men har inte full koll på banorna. Vet du om banan i Bromölla är hyffsat platt? Jag hade gärna velat se om jag kunde pressa ner mitt pers innan årets slut, behöver ju inte välja värsta backen till bana ju?! ;)

 2. Katarina says:

  Det hade varit otroligt skööööönt om det fick rulla på lite. Iallafall få en chans att avsluta starkt!

  Bromölla kommer jag bara ihåg som ett enda motlut :) Inga korta branta backar, men låååånga sega slakmotor. Och så lite fin motvind i början. Egentligen en väldigt tråkig banan, men den fick en liten speciell plats i mitt hjärta förra året!

  Mitt tips, vill du springa platt välj inte den :)

  Du kanske ska kolla vad som finns i Kph och omnejd?

 3. Daniel says:

  Tack för infon! Det är fortfarande gott om tid så jag får nog fundera ett tag till…Kph kanske borde kollas upp….

  Håller tummarna för dig och din träning nu, klart du ska få avsluta starkt!
  Nu ska jag ut och brottas med intervaller i vinden! :twisted:

 4. Katarina says:

  Phu… jag laddar för snabbdistans. Det gäller att lägga sin runda taktiskt idag!

 5. Ingmarie says:

  Jag har säkert sagt det innan men du måste bara veta att du är så otroligt inspirerande Katarina! Nu när jag satt här och läste ditt inlägg så kände jag hur kraften och hoppet liksom kom tillbaks PÅ RIKTIGT!
  Nu jä..lar! :-)
  Löpning ÄR enkelt.
  Och oavsett. Vägen är verkligen allt!
  KRAM fina du!

 6. Anna says:

  Instämmer med Ingmarie. Härlig inställning och så kul med lopp! Just det med att ha gett allt på ett lopp tar jag till mig. I trelleborg gav jag verkligen allt och det är skönt efteråt att veta. det fanns inget mer i min kropp att ge. Jag ska möta alla lopp jag springer på samma sätt. Kanske kan det kapa lite sekundrar med den inställningen också.

 7. Katarina says:

  Ingmarie :D

  Anna, ja åt skogen vem som står bredvid eller vilka tider man “önskar” prestera. Det viktigaste är att våga ge allt när man väl står där laddad på startlinjen. För mig känns det viktigast just nu iallafall.
  För egentligen är jag livrädd, hur fasen ska jag lyckas springa lika snabbt som i Trelleborg ?!
  Bort med pressen, löpning är kul, tävla är kul!

 8. Alma says:

  Hejsan!
  Fin läsning och inspirerande blogg!
  Kika gärna in på min om du har lust…
  Ha en fin dag!

Leave a Reply