Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1243 Warning: Illegal string offset 'status_txt' in /storage/content/20/101820/cykelmygg.se/public_html/wp-content/plugins/share-and-follow/share-and-follow.php on line 1226

IMG_6989
Jag och Anka gillar spenat. Men annars ser vi olika på träning.

Vakna Sverige.

När ska vi på allvar förstå att övervikt är ett allvarligt hot mot hälsan och inte bara mjukt ofarligt fluff runt midjan, eller runt hela kroppen? Att övervikt tar dig snabbare och smärtsammare åter tillbaka ner i jorden. Eller nu när vi som regel kremeras bara blir koldioxid och vatten.

Med faschination har jag följt Anna Anka under två tisdagar. Om man bortser från alla felaktigheter som serveras i programmet, och verkligen bara tittar på Ankans närvaro när hon möter sina klienter så kan jag inte annat än applådera. (jag är medveten om att jag skriver detta med risk att bli jagad med spikklubba…)

Face your fear. Anka lindar inte in sanningen i bubbelplast. Hon fluffar inte till verkligheten eller låter sig förblindas av tårarna. “Hur kunde du göra så här mot dig själv?” hon upprepar frågan gång på gång. För många av oss behöver verkligen ställa oss själva frågan “hur kunde du göra så här mot dig själv?”

Ingen stoppar tredje biten tårta i din mun.
Ingen tvingar dig att hamstra kilometerar likt en kleptoman.
Ingen tvingar dig kvar i soffan för femte dagen i rad.
Ingen tvingar dig att ge upp dina drömmar.

Äter du för mycket, för lite eller bara av fel anledning- sök hjälp, idag, inte imorgon. Att äta med känslorna kommer aldrig att hjälpa.
Tränar du för mycket- ta hjälp av ögon utifrån. Inse att all träningsnarkomani inte är bra.
Är du lat- kom igen, få fart på fläsket. Börja idag!
Har du slutat drömma- varför? Fastna inte i de förväntningar du TROR ställs på dig. Kasta loss, hoppa! Lev här och nu. Andetag för andetag.

Ankan är elak. Hon är rätt på. Hon säger precis som det är.
Och det är inte OK att göra i landet lagom. Där alla är bra som de är, och man ska vara snälla mot varandra. Men när vi inte är snälla mot oss själva  då? Vem ska då vara ärlig?

Jag förstår att människor blir upprörda av Anna Anka. För hon bryter mot det vi fått inbankat är “rätt”. Att 30 minuter fysik aktivitet två gånger i veckan räcker. Det är så många av oss vill att det ska vara. Det är bekvämt.

Att bli vältränad är sällan bekvämt. Det är fysiskt TRÄNING, inte bara fysisk AKTIVITET. Det är mer än 30 minuter två gånger i veckan. Och vill man dessutom minska på sina fettreserver så krävs det att man är medveten om vad man stoppar i munnen.

Jag kan tycka att TV 3 skulle gjort lite mer resarch av materialet och granskat det rent faktamässigt. Men nu ska vi inte glömma att det i grund och botten handlar om UNDERHÅLLNING. Det är ett led i den förnedringsTV som efterfrågas. Men när vi helt plötsligt blir ifrågasatta själva, så blir det påträngande obekvämt.

“Hur kunde du göra så här mot dig själv?

Tänk ett steg längre.
Tänk alltid ett steg längre, och fall inte bara in i den allmänna klagosången.
När du pekar på någon pekar du fyra fingrar tillbaka på dig själv.

 

17 Responses to “Pekar du på någon pekar du tre fingrar tillbaka på dig själv.”

 1. Linn says:

  Du är verkligen förnuftig! Instämmer i allt du skriver!

 2. Jona says:

  jag får såna ömhetsanfall när du är viftar med fanan och är småilsk Katarina :o ) Energin kommer ut verbalt istället för i löpspåret/cykeln.

  pusss

 3. Ingmarie says:

  jag håller helt med! det är lite synd att vi fick se hur korkad hon är (Anka alltså) innan för annars hade jag nog gillat människan,’. ;-)
  Dock vet jag att ibland är man så nere och “fast” att man inte ens har kraften att söka eller be om hjälp. det är då man verkligen får hoppas att det finns en “Anka” i närheten som drar upp en ur träsket och ser till att hjälpen fås.
  Och det är tufft att ta tag i den verkliga orsaken. Det krävs stort mod!

 4. Ingmarie says:

  Ps. har ni planerat in fler resor till Fuertuventura. Har svårt att åka den 5.e.. :-(
  D.s

 5. Niklas says:

  Precis som vanligt Katarina, du skriver så bra och så rätt!

 6. Thomas says:

  Håller med, precis vartenda ord!

 7. Katarina says:

  Linn, jag var bara tvungen efter allt som människor kräker ur sig på sina bloggar om Anna Anka. De flesta faller bara plask pladask rätt ner i TV 3:s fälla…
  Våga vägra hata!

  Jona, vi hade en värdelös hantverkare här igår. Jag var brutalt ärlig. Han är snäll, för snäll och därför blir det inte bra, det kommer aldrig gå väl så länge han inte lär sig säga nej. Ja, energin kommer ut både här och där. Puss min vackra vän.

  Ingmarie, det är en sorglig verklighet som många av Ankas klienter kommer från. Det är så lätt att gå vilse bland konstiga ideal. Egentligen vill man vara någon annan, och när det inte går, fastnar man i kakfatet eller äter kanske inte alls. Och någon går vilse i träningsträsket. För det kan man iallafall kontrollera. Mat är makt som jag skrivit innan och träning kan också vara makt. Och kanske skulle vi behöva fler “Ankor” som kunde dra upp människor? För jag vill inte tänka på mörkertalet…
  Nej, ingen annan vecka inplanerad på Fuerteventura. V 10 kommer vi åka iväg igen. Destination okänd än så länge dock. Vad synd att du inte kan!!!

  Niklas och Thomas, jag förväntade mig fler spikklubbor för det här faktiskt ;)
  Och de är också välkomna, alla åsikter är välkomna. Bara för att JAG tycker så här innebär ju inte att jag har rätt. För VAD är egentligen rätt?

 8. Ingmarie says:

  Jag ska be sambon kolla din mailadress (man måste in i “systemet” för det..) så mailar jag dig sen. :-)
  Fuertuventura en gång till v.10? Eller det är kanske inte SÅ bra?

 9. Ingmarie says:

  Jag ser nu att du borde se min mailadress här men du kanske också måste in i “systemet”?

 10. Thomas says:

  Jag tyckte bara att du var helt spot on..
  Vi i Skåne brukar dessutom extra känsliga mot Ankan, eftersom hennes språk innehåller alla de detaljer som vi skäms för.

  Jag är själva något av en fascist när det gäller att berätta för folk att de lever osunt.
  Jag säger inte att jag ska dansa på deras grav, men jag tycker nog att de ska betala mer skatt eller betala vården själva när de missköter sin kropp på det viset.

  Du har personligt ansvar att ta hand om dig!
  Det finns ingen mer än du själv som kan ändra din situation.
  Och.. det är aldrig för sent!

 11. Katarina says:

  Någon måste göra grovjobbet, våga säga sanningen. Det är du Thomas och Anka :) Du hade säkert kunnat göra det ännu bättre i TV, kanske har vi en idé här?
  Och du har rätt på alla punkter, bli politiker kanske? ;) Då hade du fått det hett om öronen, hehe.

  Jag tror på att man måste förstå att “det var JAG själv som tog alla steg hit, där jag är idag” för att man ska förstå att man också har makten att gå i en ny riktning. Ofta är den insikten brutal, för då finns det ingen att skylla på längre.
  Du Thomas har gjort en grym resa i en HELT annan riktning än den du slog in på från början!

  Ingmarie, har mailat dig :) Vi funderar just nu på vart vi vill v 10. Det MÅSTE vara varmt så det lutar evt mot någon av de Kanariska öarna igen.

  Åsa, tack!

 12. Sara says:

  Ett jättebra inlägg, Katarina – du slår huvudet på spiken! Du är och ser så snäll och vän ut, så det är härligt varje gång du ryter ifrån, gillar kontrasten :)

 13. Katarina says:

  Sara, precis så tror jag att taxichaffisen som väntade på mig vid tanken i Vellinge tänkte. En liten snäll tjej i mintgröna cykelbyxor. Jag glömmer aldrig hans ansiktsutryck när jag vänder mig om efter att fyllt min vattenflaska och fullständigt exploderar över hans kommentar “Du vet om att du bryter mot lagen när du inte använder cykelbanan”. Vi skiljdes dock i enighet om att alla parter måste bli mer toleranta. Jag också har en diplomatisk sida som är väldigt starkt förankrad :D
  För det mest är jag precis så snäll och vän som jag ser ut! Jag tror på det goda, jag VILL gott!
  Är fortfarande inte frisk, men jag åker evt ut och hejjar på er på söndag. Kan jag springa så gör jag det. Njuter av 12 km terräng!

 14. Sara says:

  Tycker att det är underbart. Jag är också snäll, vän och tålmodig för det mesta. Jag tror också på det goda, ogillar tjafs för små saker och tycker det är onödigt att lägga energi på att bråka för ingenting, men när något verkligen är fel kan jag också ryta ifrån – och alla blir alltid lika förvånade.
  Hoppas att förlylningen ger med sig! Vi ses förhoppingsvis på söndag då :D

 15. Ingmarie says:

  Har inte fått något mail. :-( Kan du be Thomas att ändra så han har med “namn/webadress” när man ska kommentera. Som det är nu kan jag inte. KRAM

 16. Katarina says:

  Aha, det förklarar det hela. Har mailat på en adress som du antagligen inte använder längre? Sidan sparar den som du lagt in första gången du kommenterade. Jag har mailat dig på en hotmailadress.
  Får upp både din web och mail i min inbox när du kommenterar, det är något annat som är galet.

Leave a Reply